Kastanjehoning (Kastanienhonig) Zwarte Woud
Kenmerken
Beschrijving
Kastanjehoning wordt door bijen gemaakt uit de nectar van de tamme kastanjeboom. Deze honing bevat veel mineralen en ijzer. Kastanjehoning wordt door veel mensen beschouwd als de absolute top in honing.
Kastanjehoning heeft een heerlijk lichtzoete, nootachtige smaak met een ietwat bittere toets en is donker van kleur.
De (honing)bijenpopulatie is in gevaar! Lees in onze blog hoe je de bij kunt redden.
Bewaaradvies: honing dient in het donker (bijvoorbeeld in een kast of kelder) en bij kamertemperatuur te worden bewaard. Net als bijen houdt honing niet van kou.
Het zogenoemde kristalliseren (versuikeren) van rauwe honing waarbij gruizige suikerkristallen ontstaan is een volledig natuurlijk proces. Lees in onze blog hoe je gekristalliseerde honing weer vloeibaar maakt.
Gebruiksadvies: de intense smaak van honing komt goed tot zijn recht op vers brood of als toevoeging bij muesli of ontbijtgranen. Honing geeft een aangename verlichting bij keelpijn, hoesten en heesheid. Je kunt honing toevoegen aan thee of warme melk als je op het punt staat verkouden te worden, maar let op: de waardevolle eigenschappen in rauwe honing zijn gevoelig voor te hoge temperaturen. Honing in hete thee zorgt er bijvoorbeeld voor dat de goede eigenschappen van rauwe honing vernietigd worden en maakt de honing zelfs schadelijk. Als thee enigszins is afgekoeld is er geen probleem. Honing is niet geschikt om te verhitten bij koken en bakken.
Ingrediënten: rauwe natuurzuivere kastanjehoning uit het Zwarte Woud in Duitsland, geheel zonder toegevoegde stoffen/additieven of suiker. De bijen worden tijdens de bloeiperiode niet bijgevoerd.
Dit product bevat geen allergenen.