Gierstvlokken Vingergierst Finger Millet (Ragi) - 500 g

€ 5,25
100sinds 16 aug. '23, 11:17
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw

Beschrijving

Vingergierstvlokken zijn een prima alternatief voor ontbijtgranen of muesli, die meestal vol zitten met suiker en conserveringsmiddelen. Vingergierstvlokken hebben een overvloed aan voedingsvezels, essentiële aminozuren, vitaminen, mineralen en antioxidanten.

  • zeer goed alternatief voor suikerrijke ontbijtgranen of muesli
  • licht verteerbaar en zoet of hartig te bereiden
  • 100% natuurlijk: geen toevoegingen, kunstmatige smaakstoffen of MSG
  • bevat antioxidanten, vitaminen en mineralen
  • rijk aan vezels, door langzame vertering de hele dag door energie
  • ideaal voor gewichtsbeheersing en bij bloedsuikerproblemen

Met Native Food Store Vingergierstvlokken kun een smakelijk en voedzaam ontbijt bereiden, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je te veel suiker eet of ziek wordt door voedseladditieven zoals kunstmatige kleur- of smaakstoffen. Vingergierstvlokken worden verkregen door de hele gierstkorrel te pletten.

Vingergierst is een supergraan dat al eeuwen wordt gebruikt in Azië. Het heeft een hoge voedingswaarde, vooral in ijzer en calcium, waardoor het een uitstekende voedingsbron is. Vingergierstvlokken worden gemaakt van de hele graankorrel van vingergierst, die vervolgens wordt vermalen tot vlokken. Deze vlokken staan bekend als Ragi Poha of Ragi Aval en kunnen worden gebruikt om upma, pap of payasam te maken. Ze zijn geschikt voor alle leeftijden en dieetvoorkeuren.

Lees meer over de diverse soorten gierst met hun verschillende eigenschappen in onze blog.

Bekijk onderstaand filmpje voor een recept:

Bewaar op een koele en droge plaats.

Bereiding:

Zoet: verhit 200 ml (plantaardige) melk in een pannetje en voeg als de melk kookt 60 g gierstvlokken en 1 theelepel kaneelpoeder toe. Laat even sudderen op laag vuur. Voeg bij het opdienen eventueel een gezond alternatief voor suiker toe en/of fruit(puree), wat muesli of noten naar keuze.

Hartig: besprenkel de gierstvlokken met wat water en laat 2 minuten staan. Verhit olie of ghee en voeg specerijen naar keuze toe (vaak worden ook nog gesnipperde uien en/of chilipepers toegevoegd). Voeg de natte gierstvlokken toe, roer goed door en serveer warm.

Ingrediënten: Vingergierstvlokken (geplette hele korrels).

Let op: dit product wordt vervaardigd in een fabriek die ook melkproducten, sesam, tarwe, soja, noten en  pinda's verwerkt. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan dit product sporen van deze allergenen bevatten.

Ragivlokken staan bekend als kelvaragu in Tamil, en ze worden vaak gebruikt bij de bereiding van gerechten als kelvaragu aval upma en kelvaragu aval pap. Het kan ook worden toegevoegd als topping aan yoghurt of smoothie bowls, maar ook in snacks en desserts. In Gujarati worden Ragivlokken meestal Nagli poha genoemd. Naglivlokken kunnen als ontbijtgranen worden gegeten door er melk of water aan toe te voegen. De traditionele Marathi delicatesse wordt meestal gegeten met deze vingergierstvlokken, in het Marathi meestal Nachni poha genoemd, als ontbijt of tussendoortje.



Advertentienummer: a1488628310