BIO-Komijnzaadjes/Cumin Seeds Heel - 250 g (Seyfrieds)

€ 15,95
20sinds 26 apr. '24, 11:18
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw

Beschrijving

Komijn is een essentiële specerij in elke Indiase keuken en wordt vaak gebruikt in verschillende gerechten, zoals curry’s, stoofschotels en soepen. Het heeft een warm aroma en een licht bittere smaak, die diepte en complexiteit toevoegt aan het gerecht. Komijn wordt ook gebruikt in Garam Masala en Chat masala, essentiële kruidenmengsels in de Indiase keuken. Komijn balanceert vooral Vata en is het ideaal als toevoeging aan alle peulvruchten en koolgerechten. Het voegt ook een speciale smaak toe aan salades, lassis en curry’s. Komijn wordt echter niet alleen culinair gebruikt maar staat ook bekend om zijn medicinale eigenschappen. Het wordt ook gebruikt als essentiële olie.

Komijn wordt Jira genoemd in Bengali, Hindi, Marathi en Punjabi, Jiru in Gujarati, Jeerage in Kannada, Zyur in Kashmiri, Jeerakam in Malayalam en Tamil en Jeelakarra in Telugu.

Bewaar op een droge, donkere plaats.

Bereiding: De hele komijnzaadjes dienen droog geroosterd te worden om de optimale smaak te bereiken voordat ze worden toegevoegd aan een gerecht.

Ingrediënten: komijn, hele zaadjes (uit gecertificeerde biologische landbouw). DE-ÖKO-039



Advertentienummer: a1501093631