FAIR-TRADE-Moong/Mung Dal Gele Mungbonen -

€ 4,95
20sinds 26 apr. '24, 11:18
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw

Beschrijving

Deze Mungbonen komen van fair trade projecten en zijn onderworpen aan strenge kwaliteitseisen.

  • Rawfood, glutenvrij, lactosevrij en vegan
  • Zoete en licht nootachtige smaak
  • Rijk aan eiwitten, vezels en voedingsstoffen

Gele mungbonen zijn een zeer goede bron van plantaardig eiwit. Ze bevatten veel vezels, zijn rijk aan eiwitten en licht verteerbaar. In combinatie met rijst vormen ze een complete eiwitbron met alle 9 aminozuren. Ze zijn ideaal voor klassieke dals, soepen of salades, maar ook gebakken als snacks vind je ze overal in India. Deze mungbonen worden ook vaak samen met rijst gekookt tot kitchery, een zeer voedzaam en licht gerecht. Dalgerechten zijn makkelijk te bereiden. Mungbonen worden gekookt in water met wat zout en een (eventueel in ghee geroosterde) Dal Masala. Afhankelijk van de toegevoegde hoeveelheid water wordt de dal tot een soep of een vastere brij gekookt. Het gerecht wordt vaak gecombineerd met diverse groenten. Je kunt er rijst bij serveren en bijvoorbeeld soorten brood zoals roti, chapati of naan.
Gebruik onze Moong Dal Masala om de mungbonen optimaal te kruiden, of strooi er een churna speciaal voor jouw dosha over. Recepten met rijst en peulvruchten vind je in onze blog.

Bewaar in een afgesloten verpakking op een droge plaats.

Basisbereiding
Mung dal hoeft niet geweekt te worden voor het koken, maar moet wel afgespoeld worden met schoon water voor het koken. Eventueel weken verwijdert wel het fytinezuur en lectines in peulvruchten en kan de kooktijd (normaal 25-30 min.) verkorten (indien je toch wil weken, was de mungbonen dan met ruim water en laat ze 2 uur weken. Was opnieuw en laat het water weglopen).

  • Bereiding met snelkookpan: breng de bonen (1 kopje bonen met 2 kopjes water en eventueel 1 theelepel zout) aan de kook. Sluit het deksel en kook op matige druk gedurende 7-10 minuten. Laat daarna de druk ontsnappen.
  • Bereiding in een gewone pan: breng de bonen (1 kopje bonen met 2,5 kopjes water en eventueel 1 theelepel zout) aan de kook. Laat 12 tot 15 minuten afgedekt sudderen. Controleer om de paar minuten of er meer water toegevoegd moet worden zodat de mungbonen niet aanbranden.

Om te controleren of de bonen gaar zijn, plet je er een tussen je vingers. Als dit gemakkelijk gaat dan zijn ze klaar.
Voor een hartige smaak voeg je naast het zout ook asafoetida, kurkuma en wat gember toe aan de kokende bonen.

Ingrediënten: Gele mungbonen*, geschild en gehalveerd (* uit fair trade landbouw).

Voedingswaarden per 100 g: Energie 1453 kJ / 347 kcal, Vet 1,2 g (waarvan verzadigde vetzuren 0,3 g), Koolhydraten 63 g (waarvan suiker 7 g), Eiwit 24 g, Zout 0,04 g.

Oorsprong: premium kwaliteit uit India.
Fabrikant: Cosmoveda Duitsland.
Fair Trade uit eigen projecten.



Advertentienummer: a1501093641