Witte Rijstvlokken Dun (White Poha Thin) Chakra - 1 kg

€ 2,25
100sinds 13 dec. '24, 11:19
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw

Beschrijving

Korting -50% in verband met uiterste verkoopdatum 8 maart 2025. Actie geldig zolang de voorraad strekt. 
Tot de THT-datum is de kwaliteit van een product gegarandeerd, zeker als je het bewaaradvies opvolgt. Als de THT-datum verstreken is, is het product echter vaak nog prima gedurende langere tijd te gebruiken. Producten waarvan de THT-datum is verstreken worden door Ayurveda Specialist niet meer verkocht: zodra onze producten de THT-datum naderen zullen we ze met korting verkopen. Het is aan jou of je daar gebruik van maakt: goed omgaan met de houdbaarheidsdatum kan veel verspilling voorkomen. Lees er meer over in onze blog samen tegen verspilling

Dunne witte rijstvlokken, gemaakt van witte rijst, zijn geschikt voor het maken van gerechten als Ontbijt Pohe en Kanda Pohe. Bij toevoeging van vloeistof, warm of koud, zwellen de vlokken op. Dunne witte poha wordt vaak op smaak gebracht met specerijen, cashewnoten en pinda’s.

  • glutenvrij
  • snel klaar
  • licht verteerbaar
  • zowel zoet als hartig te gebruiken
  • bevat weinig vet en calorieën

Poha bevat veel koolhydraten en weinig vet, vergelijkbaar met gewone witte rijst. Het is een goede bron van energie en kan een gezonde aanvulling zijn op een evenwichtig dieet. Met zijn unieke textuur en smaak is poha een populair ingrediënt in de Indiase keuken en wordt het gegeten door mensen van alle leeftijden.

Bewaar in een afgesloten verpakking op een droge plaats.

Bereiding: de witte rijstvlokken zijn rauw, maar kunnen zonder verdere toebereiding gegeten worden. Spoel de rijstvlokken eerst in een zeef onder de koude kraan af. Ze zijn dan meteen klaar voor gebruik. De natte vlokken moeten zacht aanvoelen, zonder harde stukjes.  Eet ze rauw zoals je bijvoorbeeld cornflakes of muesli eet, met wat (kokos)melk en zoetmiddel (jaggery, suiker). Je kunt ze ook roerbakken, zoals bij nasi. Of gebruik ze als vervanger van rijstbloem in gerechten, om een andere textuur in baksels te verkrijgen.

Ingrediënten: witte rijstvlokken; dun, geplet.

Poha is bekend onder verschillende namen in verschillende Indiase talen, zoals Chira in Bengali, Pohe in Gujarati en Marathi, Chewra in Hindi, Avalakki in Kannada, Aval in Malayalam en Tamil, Chuda in Oriya, en Atukulu in Telugu.Chakra Poha (Chivda/ Chiwda)



Advertentienummer: a1508858747