Melkkefir je darmen worden er blij van

€ 5,00
Ophalen of Verzenden
Verzenden voor € 4,50
161sinds 11 mei. '25, 16:59
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw
TypePoeder of Drank

Beschrijving

Bereiding Melk Kefir drank

Onderstaande beschrijving is gebaseerd op 43 jaar ervaring en 'n toegestuurde hoeveelheid melkkefirkorrels van 50 gram.

1. Melkkefir in de melk


Doe de volledige portie melkkefir in de weckpot samen met 1 liter half volle melk. Laat deze ongeveer één dag op 'n donkere plaats
op kamertemperatuur staan. Roer één à tweemaal per dag met 'n pollepel de massa voorzichtig om, zodoende komt alle melk goed in
contact met de kefir en is de kwaliteit gelijkmatiger. De drank is goed als deze behoorlijk ingedikt is en de kefir samen met de
ingedikte melk bovenop drijft. Onderin word 'n wei-achtige vloeistof zichtbaar. De gehele massa borrelt lichtjes en bevat in toenemende mate koolzuurgas.


2. Melkkefirdrank oogsten



Giet de gehele inhoud v.d. weckpot door de plastic zeef in een kom.(let op geen metalen zeef gebruiken)
- Laat de kefir goed uitlekken. Oefen géén druk uit op de kefir , omroeren (om 't doorlopen te versnellen) mag, maar voorzichtig.
- Giet de inhoud van de beslagkom in 'n fles of pot.
Mochten er kleine korreltjes inzitten dan is dat voor de spijsvertering geen probleem. Als je 'n goed
afsluitbare pot/fles gebruikt, zal de drank zijn koolzuurgas beter vasthouden. Gekoeld in de koelkast smaakt 't beste, maar dat hoeft niet. Als
hij wat langer blijft staan zal hij nog wat narijpen en dus zuurder worden. Zeker niet te lang laten staan, want de druk blijft ook toenemen.

3. Schoonmaken kefir.


Dit kun je doen afspoelen onder stromend schoon water.
Doe dit zeker niet iedere keer, anders verstoor je de leefomgeving van de kefir te zeer. Er zijn mensen die zelfs nooit
afspoelen. Dit hoeft geen enkel probleem te zijn, want kefir is ontzettend lang houdbaar. Sterker nog; het kan als conserveermiddel gebruikt worden.


4. Schoonmaken weckpot

Gebruik géén schoonmaakmiddelen, maar slechts lauw/heet water en 'n schone aparte afwasborstel die je nergens anders voor gebruikt.

5. Kefir in weckpot voor 'n nieuwe bereiding
Keer de zeef met kefir om in de beslagkom. Zodoende worden de korrels niet beschadigd door bv. schrapen met 'n spatel. Nu laat je
de hele massa terugglijden in de weckpot. Vul vervolgens aan met melk en roer even lichtjes door met de pollepel.
De hele cyclus begint nu weer van voren af aan. Kies de verhouding kefir en melk steeds zodanig, dat deze na minimaal één dag 'n
heerlijke, licht tintelende lobbige drank oplevert. Houd daarbij in gedachte dat de kefir zal groeien en de verhouding dus verandert.
Gaan de weg krijg je vast en zeker het fingerspitzengefühl.

Succes, geniet ervan en 'n goede gezondheid!
Kefir 5 euro Verzenden 4,50 euro.



Plastic zeef speciaal voor kefir 6,00 euro. 17 cm
Verzenden 7,00 euro
Het is misschien slimmer om kefir en de zeef te nemen scheelt verzendkosten.
Advertentienummer: m2267146466