ARIENS zitmaaiers - 's werelds beste maai & opvang systeem

Zie omschrijving
Ophalen
2080sinds 6 aug. '16, 15:30
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw
Maaibreedte90 tot 120 cm
EigenschappenElektrische starter, Mulchfunctie, Opvangbak, Versnellingen

Beschrijving

De ARIENS multifunctionele zitmaaiers zetten nieuwe normen voor ergonomie, ontwerp, duurzaamheid en gebruiksgemak. En natuurlijk maken zij nog steeds gebruik van 's werelds beste maai- en opvangsysteem.

De geheel nieuwe Ariens multi cassette opvangsysteem is veel meer dan alleen een grasopvangbak. Een reeks verwisselbare cassettes transformeren uw Ariens C- of B-serie zitmaaier in een multifunctioneel, het hele jaar door te gebruiken werkpaard. De PTO aangedreven multi cassette opvangsysteem wordt standaard geleverd met de veger. Deze unieke veger zorgt er voor dat het gras altijd perfect opgevangen wordt bij alle weersomstandigheden en dit zonder te verstoppen. Niet alleen vegen de borstels het maaisel met hoge snelheid perfect op, ongeacht of het nat of lang is. Maar tegelijk is het ook de snelste en meest efficiënte manier om bladeren en andere tuinafval te verzamelen en is een uitkomst voor het opruimen na het verticuteren. Het borstelen van het gazon stimuleert de grasplant en voorkomt de vorming van vilt en mos terwijl de geïntegreerde wals uw gazon geleidelijk egaliseert en een mooi baneneffect geeft.

Wist U dat met de unieke maai- en opvang syteem van Ariens U zelfs in nat weer kunt maaien en perfect gras opvangen? Ariens maakt namelijk gebruik van speciale borstels die het maaisel opvegen en klassieke strepen op het gazon achterlaten. In tegenstelling met de vacuumsysteem gebruikt op andere tuintrekkers die gevoelig is voor voortdurend verstoppen als het gras vochtig is.

Geen enkel merk zitmaaier geeft de gebruiker zoveel nuttige en belangrijke informatie.
Dankzij de geheel nieuw digitaal dashboard wordt de gebruiker in een oogopslag geinformeerd over de brandstofniveau, ingeschakelde functies, service interval, overbelasting, motortoerental, maaihoogte etc.

Een schakelaar, drie functies Iedere Ariens zitmaaier heeft, in tegenstelling tot de meeste andere merken, twee aandrijfsystemen. Een voor de aandrijving van de messen, zoals de meeste andere zitmaaiers, en een aandrijving aan de achterzijde voor diverse accessoires.Positie 1 in deze stand worden de messen ingeschakeld.Positie 2 in deze stand worden zowel de messen als de achterste aandrijving ingeschakeld. Deze stand wordt gebruikt om te maaien en tegelijkertijd het gras op te vegen.Positie 3 in deze stand wordt alleen de achterste aandrijving ingeschakeld om bijvoorbeeld te verticuteren zonder dat de messen draaien.

Professionele maaidek Het nieuwe XRD maaidek is een opwaardering van het bekende Ariens interactieve mes-systeem. Dit systeem, dat bekend staat voor het mooiste maaibeeld ook in moeilijke omstandigheden, is in een professionele jasje gestoken. Zo is wanddikte van het maaidek met 50% toegenomen en is het voorzien van een 7 mm dikke stootrand. De anti-scalpeerwielen zijn tweezijdig opgehangen, de V-snaren zijn 25% sterker dan gebruikelijk in deze klasse en voorzien van automatische V-snaar spanners.

Eenvoudiger onderhoud Het doel van het nieuwe ontwerp was niet alleen de beste zitmaaier in zijn klasse te bouwen maar ook de eventuele onderhoudskosten voor de gebruiker zo laag mogelijk te houden. Zo is bijvoorbeeld de motorkap eenvoudig en zonder gereedschap te verwijderen. Dit biedt meteen ruim toegang tot de motorruimte en maakt het vervangen van bougies, filters en olie veel eenvoudiger.

De gietijzeren vooras is voorzien van bevestigingspunten om de machine veilig op een aanhanger of in een bus te vervoeren.

Robuust, duurzam en professioneel. Het nagenoeg onverwoestbare platform en achterzijde van de machine is gemaakt van meer dan 3 mm dik gehard staal en voorzien van de beste poedercoating in de industrie. Tevens is de achterzijde voorzien van rubber bescherming panelen die er voor zorgen dat uw Ariens zitmaaier er zo lang mogelijk als nieuw uit blijft zien.

De extra zware vooras is nagenoeg onbreekbaar in de meest extreme terrein omstandigheden.

Geluid reducerende motorkap De nieuwe vormgegeven motorkap is dubbelwandig en reduceert het geluid. De prestaties van de motor zijn verbeterd dankzij de nieuwe ontworpen luchtinlaten.

LED verlichting Nieuwe hoge intensiteit LED verlichting zorgt voor een modern en stijlvol uiterlijk. Tevens zijn ze betrouwbaarder en verbruiken minder energie bij hogere lichtopbrengst.

Ergonomisch ontwerp De toegankelijkheid is sterk verbeterd dankzij een nieuw ontworpen stuurwiel en stoelverstelling. Door de middenconsole en motorkap te herpositioneren is er 40 mm meer beenruimte gecreerd en heeft de Ariens zitmaaier de ruimste instap en zitplaats in zijn klasse.
Het contactslot en schakelaars zijn waterdicht en van professionele kwaliteit. Alle hendels zijn logisch en ergonomisch geplaatst.

Nog niet overtuigd ? Bel voor een vrijblijvend demonstratie op locatie of dichtstbijzijnde dealer !

Met vriendelijke groet,

Helthuis Tuin en Parkmachines BV

Helthuis Tuin en Parkmachines BV
Hoofdstraat 157
6674 BC Herveld
T: 026-4723464
E: info@helthuis.nl
Advertentienummer: m1076254151