Beschrijving



Houd er rekening mee: dit is een terugkerende veiling. Het/sealnummer(s) die u op de foto's ziet, kunnen verschillen van die op uw fles/flessen.

2017 Taylor’s Vintage Port 1 x 0,75L
1 fles
Portwijn

OMSCHRIJVING
Voor velen is Taylor's het archetypische Porthuis en zijn wijnen de meest kenmerkende Ports. Opgericht meer dan drie eeuwen geleden in 1692, is Taylor's een van de oudste van de oprichtende Porthuizen. Het is volledig toegewijd aan de productie van Portwijn, en in het bijzonder aan de fijnste stijlen ervan.
Bovenal wordt Taylor's beschouwd als de maatstaf voor Vintage Port. Bekend om hun elegantie en sierlijkheid, evenals om hun ingetogen kracht en lange levensduur, worden Taylor's Vintage Ports gemengd uit de beste wijnen van de eigen quintas of wijngaarden van het bedrijf, Vargellas, Terra Feita en Junco. Deze drie iconische eigendommen, elk gelegen op een verschillende geografische locatie en met hun eigen unieke karakter, vormen de hoeksteen van het succes van het bedrijf en de belangrijkste bron van zijn unieke en onnavolgbare huisstijl.
Taylor's wordt ook gerespecteerd als producent van houtgerijpte port en bezit een van de grootste voorraden zeldzame vatgerijpte wijnen, waarvan haar onderscheiden gerijpte tawny Ports worden gehaald. Het huis staat ook bekend als de oorsprong van Late Bottled Vintage, een stijl die het bedrijf heeft gepioneerd en waarvan het de leidende producent blijft.
Bovenal is Taylor's een onafhankelijk bedrijf waarin enkele familieleden een leidende rol spelen in alle gebieden van de bedrijfsactiviteiten. De lange en ononderbroken familietraditie van het bedrijf heeft continuïteit en duidelijkheid over het doel geboden, essentiële kenmerken van elk groot wijnhuis. Het heeft ook de vaardigheden en kennis die nodig zijn om de beste port te produceren voortdurend verfijnd en uitgebreid, gebaseerd op ervaring zoals deze van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven.
Gevestigd in Oporto en het Douro-vallei, is het bedrijf nauw betrokken bij alle fasen van de productie van zijn Ports, van het aanplanten van de wijngaard en de teelt van de druiven tot het maken, rijpen, mengen en bottelen van de wijnen. De inzet van de familie voor de toekomst van Port wordt aangetoond door haar eendrachtige toewijding aan de hoogste normen in portproductie, haar voortdurende investering in alle aspecten van de bedrijfsvoering en haar vastberadenheid om de unieke omgeving van het Douro-vallei te behouden door middel van de promotie van duurzame en verantwoorde wijnbouw.

WINEMAKER: David Guimaraens.

Awards/aanbevelingen
98-100 punten, Robert Parker
99 punten, James Suckling
98 punten, Vinous
98 punten, Falstaff
97 punten Wine Spectator
97 punten, Decanter
97 punten, Wijn Enthousiast
97 punten, Gismondi over wijn
97 punten, Revista Adega
96 punten, Wine & Spirits Magazine
95 punten, Tom Cannavan
94 punten, Bacchus Magazine
19,5 punten, beste wijnen van 2019, Vinho Grandes Escolhas
18,5 Punten, Jancis Robinson
18,5 Punten, Vinum Magazine
18,5 punten, zeer aanbevolen, Revista de Vinhos
18+ punten, Richard Mayson

Wijnsoorten: Traditioneel uit de Douro-regio.

OOGST
Na een nat jaar in 2016 begon het jaar met koude en droge winteromstandigheden, met een vijfde minder neerslag dan het dertigjarige gemiddelde. Knoppenontplooiing vond relatief vroeg plaats, rond 10 maart. De droge omstandigheden hielden aan in de lente en het warme weer in april en mei stimuleerde de snelle groei van de wijnstokken. De eerste drie weken van juni waren bijzonder heet, wat schade veroorzaakte aan de nieuwe trossen in sommige delen van de Douro. De vroege cyclus zette door met véraison rond 18 juni, een maand eerder dan het voorgaande jaar. Behalve enkele onweersbuien en regen in het begin van juli, bleven de omstandigheden droog tot eind september, hoewel de temperaturen tijdens het grootste deel van het rijpingsseizoen gematigd waren. Zoals verwacht rijpte de oogst zeer vroeg, met hoge suikerniveaus die leidden tot langere fermentaties en zeer effectieve kleurextractie. De oogst begon op Taylor’s Quinta de Vargellas op 1 september, de vroegste in een generatie. De laatste keer dat de oogst zo vroeg begon was in 1945 – een van de grootste vintages van de 20e eeuw – toen het eerste fruit op 3 september werd geplukt. De temperaturen tijdens de oogst waren mild, met koele nachten, wat leidde tot gebalanceerde fermentaties en uitstekende extractie. De mosten waren dicht en gekenmerkt door een uitzonderlijke diepte van kleur en indrukwekkende fenolische stoffen.

Proefnotities
Donker zwart in het midden met een smalle paarse rand. Onverbiddelijk in de stijl van Taylor’s, elegant en precies. De neus is doordrenkt met zeer fijne, lineaire fruitaroma’s, krachtig en complex maar ingetogen door een grafiet-mineraliteit. Quinta da Vargellas heeft zijn kenmerkende geur van viooltjes achtergelaten, die als een geurende sluier over de wijn hangt, en er zijn subtiele terroir-notities van citrus, wilde kruiden en gombos. De neus is nog terughoudend, maar toont indrukwekkende diepte en achtergrond, evenals hints van complexiteit die nog zullen ontvouwen met de tijd. Het palate wordt gedragen door soepele, krachtige tannines, stevig en gripvol aan het einde, en eindigt met een krachtige golf van frisse, pure bessenfruit. Een prachtig gedefinieerde wijn, met de kenmerkende rust en definitie van Taylor’s en de verleidelijke belofte van nog te genieten plezier.

Serveren
Walnoten, blauwaderkazen en andere rijk van smaak zijnde kazen vormen uitstekende begeleiders bij Vintage Port; ook gedroogde vruchten zoals abrikozen of vijgen zijn geschikt. Serveer op 16°C tot 18°C. Vintage Port wordt het beste gedronken één tot twee dagen na opening. Het blijft decennia lang verbeteren na het bottelen. De fles moet horizontaal worden bewaard op een koele plaats, bij voorkeur bij een temperatuur onder de 16°C.


Hét online veilinghuis voor jou!

Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.


Waarom Catawiki?
  • Lage veilingkosten
  • Al onze objecten zijn gecontroleerd door onze 240+ experts
  • 24/7 meebieden in onze app

    Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
  • Advertentienummer: a151702575000sinds 22 aug. '25, 16:11