Faema E61 vintage 1 groeps bouwjaar 1963 geheel gereviseerd

€ 3.790,00
Ophalen of Verzenden
Thuisbezorgd via PostNL voor € 13,90
120123sinds 5 mar. '24, 14:31
Deel via
of

Kenmerken

ConditieRefurbished
ModelEspresso apparaat
Inhoud10 kopjes of meer
EigenschappenStoompijpje
TypeGemalen koffie, Koffiebonen, Koffiepads en cups, Overige typen

Beschrijving

Prachtige originele vintage Faema E61 espressomachine met als bouwjaar 1963. De echte dus en niet de later verschenen remake Legend modellen. De E61 is voorzien van de bekende Faema groep die zijn naam dankt aan deze machine en bij velen geliefd is. Door het compacte formaat van de machine is hij geschikt voor zowel huishoudelijk als commercieel gebruik.

De machine is gerestaureerd tot de staat waarin deze zich nu bevindt. Eerdere restauratie is verricht door Vintage Espresso Machines en nu wederom. Het doel van de restauratie was om de machine technisch in glorie te herstellen en hem esthetisch zo origineel mogelijk te houden omdat hij nog steeds prachtig was. Dit betekent een revisie van de ketel, bedrading en groep en nieuwe afdichtingen en pakkingen voor de gehele machine. Esthetisch gezien heeft hij nog steeds alle originele metalen panelen en boiler/leidingwerk. De staat daarvan is ook nog eens erg mooi. Een echte vintage machine dus die niet is overgerestaureerd en klaar is voor de komende jaren.

Technische info: De machine is uitgerust met een koperen boiler van 6 liter die via een warmtewisselaarsysteem (HX) op de groep is aangesloten.

  • Boiler grootte en materiaal: 6L koper
  • Groep: origineel Faema E61 groepshoofd
  • Verwarmingselement: 230V 1500W
  • Aansluiting: standaard 230V EU-stekker
  • Afmetingen portafilter: 58 mm
  • Professionele Sirai pressostaat
  • Afmetingen: 550x540x565
  • Wordt geleverd met 2 Faema portafilters, enkel en dubbel
  • Standaard aansluiting op hoofdwaterleiding, tevens voorzien van afvoerwaterleiding

Machine is werkend te zien en wordt geleverd met reguliere BTW factuur, dus fiscaal aftrekbaar voor zakelijke kopers / ZZP - ers. Om appels met appels te kunnen vergelijken zijn evt biedingen / prijs de ex. btw bedragen.

Coffee & Kitchen is ook beschikbaar voor onderhoud en reparaties aan vrijwel alle merken en soorten espressomachines tegen scherpe tarieven.
Tevens is inkoop en inruil van machines bespreekbaar (ook defect). Voor meer informatie stuur gerust even een berichtje.

Wij leveren de volgende merken ook nieuw: ECM, Rocket, La Marzocco, Expobar, Quickmill, Profitec Bezzera Izzo Bellezza, Sage, Crem, Nivona en Eureka
Advertentienummer: m2089120379