Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Categorie

Variant

Type advertentie

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Brandstof
Type hybride
Actieradius (min.)
Transmissie

Carrosserie

Cabriolet(1)
Coupé
Hatchback(1)
MPV
Sedan(2)Stationwagon(1)
SUV of Terreinwagen
Overige carrosserieën
Kleur
Bekleding
Interieur
Aantal deuren
Aantal stoelen
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Leeggewicht (max.)
Verbruik
Energielabel
Emissieklasse
Wegenbelasting (max.)
Conditie
Onderhoud
Garantie
NAP Nationale Auto Pas
Zekerheden
Moet nu weg
BTW verrekenbaar

Aangeboden sinds

Sorteer op

Ford Sierra Te Koop

Informatie

Ford Sierra

Wil je een Ford occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Ford modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Ford Sierra kwam in 1983 op de markt als opvolger van de Ford Taunus. Het model werd na twee generaties in 1993 opgevolgd door de Ford Mondeo. Concurrenten van de Ford Sierra zijn de Opel Vectra, de Audi 80 en de BMW 3-serie.

Eigenschappen

Ford leverde de eerste generatie Sierra als drie- en vijfdeurs hatchback en als vijfdeurs stationwagon. Net als zijn voorganger, de Ford Taunus, had de Sierra achterwielaandrijving. Een grote verbetering vergeleken met de Taunus, op het gebied van weggedrag en daarmee veiligheid, was de onafhankelijke achterwielophanging. De motoren kwamen voor een groot deel overeen met die van de voorganger. Er was een reeks benzinemotoren leverbaar met vermogens van 60 pk voor een 1,3-litermotor tot 115 pk voor de 2.0i Beide viercilinders). In 1985 introduceerde Ford een versie met vierwielaandrijving, de Ford Sierra 2.8i XR4x4.

Ford Sierra RS Cosworth

Ford had ook twee sportieve versies in het programma: de Ford Sierra 2.8 XR4i met een 150 pk sterke 2.8 V6 en de Ford Sierra RS Cosworth (alleen als driedeurs hatchback). Deze had een 2,0-liter viercilinder turbomotor met 204 pk. Vanwege zijn prestatiepotentieel had Ford bovendien ook het onderstel, de remmen en het uiterlijk van de RS Cosworth aangepast. Meest opvallend daarvan was de enorme achtervleugel. Voor kopers van een diesel had Ford alleen een 2,3-liter viercilinder in het programma. Deze was afkomstig van Peugeot en leverde 69 pk. Standaard leverde Ford alle motoren met een handgeschakelde versnellingsbak. Alleen de grotere benzinemotoren waren leverbaar in combinatie met een automaat.

Facelift

In 1987 kwam de gefacelifte versie op de markt, de Ford Sierra Mk.2 (voor het Engelse mark 2, waarmee Ford een tweede generatie aanduidt). Het merk had de vormgeving gemoderniseerd. Deze auto's zijn het makkelijkst herkenbaar aan horizontale koplampen in plaats van de vierkante van de eerste generatie. Bovendien voegde Ford een nieuwe carrosserie toe: de Sierra vierdeurs sedan. De Ford Sierra Cosworth leverde Ford alleen nog met deze carrosserie. Ook enkele motoren kregen nieuwe, efficiëntere versies. Ford moderniseerde de Sierra Mk.2 in 1990. Deze auto's zijn herkenbaar aan witte knipperlichten en achterlichten achter rookglas. Datzelfde jaar verving de fabrikant de 2,3-liter dieselmotor door een 1,8-liter turbodiesel met 75 pk. Verder had de Ford Sierra Cosworth 4x4 vanaf dit moment vierwielaandrijving.

Als u geïnteresseerd bent in een tweedehands Ford Sierra, kijk dan eens op Marktplaats. Hier vindt u een ruim en voortdurend wisselend aanbod van Ford Sierra occasions, zodat u goed kunt vergelijken.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

De Ford Sierra valt op door zijn aerodynamische ontwerp en ruime interieur, wat zorgt voor comfort tijdens lange ritten. Daarnaast is het een iconisch model met een rijke geschiedenis in de autobezitcultuur, wat het aantrekkelijk maakt voor verzamelaars. De variatie in motoropties en uitvoeringen biedt veel keuze, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw rijstijl past. Deze combinatie van stijl, comfort en geschiedenis maakt de Sierra een bijzonder aantrekkelijk model.
De prestaties van de Ford Sierra zijn over het algemeen goed voor zijn tijd. Met zijn krachtige motoren en soepele rijervaring, kan hij zich goed meten met andere modellen uit dezelfde periode. De auto biedt een goede balans tussen acceleratie en brandstofefficiëntie. Veel eigenaren waarderen de rijeigenschappen op zowel snelwegen als bochtige wegen, waardoor het een plezierige ervaring is om in deze auto te rijden.
Bij de Ford Sierra zijn er een paar veelvoorkomende problemen waar je als eigenaar rekening mee moet houden. Sommige eigenaren melden dat de elektronische systemen soms kuren vertonen, zoals problemen met de centrale vergrendeling of de ramen. Daarnaast kan de vering na verloop van tijd verouderen, wat invloed heeft op het rijcomfort. Het is goed om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren om deze problemen te minimaliseren.
Om de onderhoudskosten van een Ford Sierra te minimaliseren, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren volgens de voedingssysteemrichtlijnen. Dit omvat olie- en filters vervangen, maar ook een controle van de remmen en ophangingssystemen. Het kan ook nuttig zijn om jezelf te verdiepen in veelvoorkomende problemen, zodat je ze kunt aanpakken voordat ze ernstiger worden. En als je de mogelijkheid hebt, voer dan eenvoudige reparaties zelf uit, zoals het vervangen van een lampje of het controleren van de bandenspanning.
Bij het kopen van een tweedehands Ford Sierra is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Controleer de onderhoudsgeschiedenis en vraag naar eventuele eerdere schade. Een testrit is cruciaal: let op het rijcomfort, geluiden van de motor en de werking van de elektronica. Daarnaast is het handig om een onafhankelijke monteur te vragen om de auto te inspecteren. Zo krijg je een beter idee van de staat van de auto voordat je tot aankoop overgaat.