HomeAuto's Mini 1.304 resultaten

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op
Je hebt gezocht in

Mini met filter Cooper

.

Informatie

Mini Cooper S

Wil je een Mini occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Mini modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De MINI Cooper S is één van de snelste kleine auto's op de markt. Sinds BMW het voormalige Britse merk MINI in 2001 overnam zijn een aantal nieuwe modellen van de MINI Cooper gepresenteerd.

Het topmodel is de MINI Cooper S. Onder de motorkap ligt een 1.6 liter viercilinder turbomotor met luchtkoeling voor een indrukwekkende 170 pk. Deze schiet de kleine auto in slechts 7,2 seconden vanuit stilstand naar de 100, en na nog eens korte tijd naar de maximale snelheid van 222 km/u.

Met de zesversnellingsbak en het standaard traction control systeem, dat ervoor zorgt dat de Cooper zijn kracht ook op de weg kan overbrengen, staat niets het rijplezier in de weg. Helemaal niet sinds de MINI Cooper S Cabrio in 2004 werd geïntroduceerd.

Vanaf 2006 wordt de tweede generatie MINI Cooper S geproduceerd. In samenwerking met Peugeot werden voor het hele MINI gamma nieuwe motoren ontwikkeld, waarbij de focus duidelijk op brandstofreductie lag. Toch heeft de nieuwe MINI Cooper S krachtbron 5 pk meer dankzij een turbo. Dit model is daarmee sneller dan zijn voorganger.

De opvallende uiterlijke kenmerken van de MINI Cooper zijn de luchtinlaat op de motorkap, en de specifieke in de carrosseriekleur meegespoten bumpers en dakspoiler. Daarnaast verraden witte richtingaanwijzers, verchroomde zijroosters, in het midden geplaatste uitlaatpijpen en de opvallende tankklep wat deze MINI écht in zijn mars heeft.

Met ingang van 2008 wordt met het BMW EfficientDynamics -systeem een verdere technische verfijning van de standaarduitrusting voor alle MINI modellen doorgevoerd. Door een start-stop-systeem, regeneratie van de remenergie en een schakelindicator kan zo nog eens 20 procent extra bespaard worden op het verbruik.