Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volkswagen Golf Sportsvan Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Golf Sportsvan

Wil je een Volkswagen occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Volkswagen modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

Sinds december 2013 kon de Volkswagen Golf Sportsvan besteld worden door de consument en werd onmiddellijk een bestseller. Deze opvolger van de Golf Plus werd vanaf mei 2014 leverbaar en is intern een concurrent van de eigen Volkswagen Touran.

Eigenschappen

De afmetingen van het interieur zijn meer dan voldoende om plaats te bieden aan een vijfkoppig gezin, zelfs in de basisuitvoering, die standaard voorzien is van zeven airbags, elektronische parkeerrem en een 5-inch touchscreen radio. Met zijn lengte van 4,43 meter is de VW Golf Sportsvan ongeveer 22 cm korter dan de Golf Variant, die dezelfde basis heeft. De bagageruimte van de Golf Sportsvan is variabel gemaakt zodat een hoeveelheid bagage van 498 tot 1.512 liter kan worden ondergebracht in de 1,58 meter hoge gezinswagen. De hoogte is waar de auto zich onderscheidt van de andere Golf-varianten, en deze MPV-achtige biedt ook van al zijn bloedverwanten de meeste ruimte.

Motoren en rij-eigenschappen

De motorenportefeuille van de VW Golf Sportsvan bouwt voort op de motoren van de Golf 7. De auto kan dus worden uitgerust met de 1.2 TSI met 105 pk, een 1.4 TSI met 122/140 pk en twee TDI-diesels met 1.6 en 2.0 liter, die respectievelijk 110 en 150 pk leveren. Ondanks de naamgeving rijdt de Golf Sportsvan niet uitgesproken sportief. Daar staat tegenover dat de auto – en dat is wel zo fijn voor gezinnen – lekker comfortabel is, waarbij niet elk steentje of elke drempel wordt doorgegeven aan de inzittenden. Hij helt door zijn hogere koetswerk wel wat meer over in de bochten dan een normale Golf, maar minder dan de gemiddelde MPV.

Prijs en concurrenten

Met de VW Golf Sportsvan heeft de Wolfsburg Groep een frisse nieuwe auto in het modellenspectrum om te kunnen concurreren met MPV's als de Opel Meriva en de Ford C-Max. De Volkswagen Golf Sportsvan is leverbaar vanaf een kleine 23.000 euro. Heb je dit bedrag niet voorhanden dan kun je altijd wachten tot er een iets goedkopere Sportsvan occasion wordt aangeboden.