Het verboden boek 9789046707265 Ewoud Kieft€ 12,45
Zoetwatervis 9789055947287 Hanneke Videler
€ 19,85
Verzenden
30sinds 20 feb. '25, 07:50
Kenmerken
AuteurHanneke Videler
ConditieGelezen
Productnummer (ISBN)9789055947287
Jaar (oorspr.)2013
Beschrijving
BoekenBalie maakt van tweedehands jouw eerste keuze. Met een Trustscore van 4,8 (excellent) en 30 dagen retour garantie maken we dat iedere dag waar.
Titel: Zoetwatervis
Auteur: Hanneke Videler
ISBN: 9789055947287
Conditie: Beetje gebruikt
Hanneke Videler (1944) is geboren in Veghel, getogen in Brussel, opgegroeid in Limburg en volgroeid in Groningen. In binnen- en buitenland deed ze inspiratie op voor haar kookboeken. Eerder verschenen van haar hand 'Kijken, Lezen, Koken', een boek met verhalen en grafische kunst en 'Eetbare Natuur', een kookboek voor wat in Nederland uit het wild te halen valt.
Voor Zoetwatervis ging Hanneke - samen met haar in vis gespecialiseerde huisbioloog - op studiereis in Europa en verder weg. In restaurantjes in oude stadjes, bij meren en rivieren aten ze de heerlijkste gerechten: zoetwatervis in alle soorten en maten; gekruid, gerookt, gebakken of gekookt. Gastvrije viskwekers gaven proefpakketten mee om in eigen keuken te experimenteren. Binnenvisser Mans Vos en hengelaar Willem Hoving leverden wilde vis uit eigen wateren.
Waarom wordt zoetwatervis hier toch zo weinig gegeten? Gek, want zowel in Nederland als in België wordt die veel gevangen en gekweekt. Onbekend maakt kennelijk onbemind. Daarom is Zoetwatervis, de culinaire gids geschreven. Je kunt nu kennis maken met al dat lekkers.
Het boek bestaat uit een leesdeel en een doedeel.
Het leesdeel beschrijft de geschiedenis van de visvangst, wat weetjes over het zoete water, onze worsteling met de waternatuur en welke rol (sport)vissers daarin spelen. Aquacultuur, de kweek van nieuwe soorten en duurzaamheid komen ook aan bod.
Met een kort en af en toe wat langer verhaal worden bijna veertig consumptievissen uit het zoete water, wild en gekweekt, geïntroduceerd.
Het doedeel legt uit hoe een vis gebouwd is, hoe je graten te lijf gaat en hoe je een vis schubt, schoonmaakt, fileert en nog meer. Na een lijst met twintig verschillende bereidingswijzen volgen ruim 150 recepten, zodat je van al die zoetwatervissen een traktatie kunt maken.
Titel: Zoetwatervis
Auteur: Hanneke Videler
ISBN: 9789055947287
Conditie: Beetje gebruikt
Hanneke Videler (1944) is geboren in Veghel, getogen in Brussel, opgegroeid in Limburg en volgroeid in Groningen. In binnen- en buitenland deed ze inspiratie op voor haar kookboeken. Eerder verschenen van haar hand 'Kijken, Lezen, Koken', een boek met verhalen en grafische kunst en 'Eetbare Natuur', een kookboek voor wat in Nederland uit het wild te halen valt.
Voor Zoetwatervis ging Hanneke - samen met haar in vis gespecialiseerde huisbioloog - op studiereis in Europa en verder weg. In restaurantjes in oude stadjes, bij meren en rivieren aten ze de heerlijkste gerechten: zoetwatervis in alle soorten en maten; gekruid, gerookt, gebakken of gekookt. Gastvrije viskwekers gaven proefpakketten mee om in eigen keuken te experimenteren. Binnenvisser Mans Vos en hengelaar Willem Hoving leverden wilde vis uit eigen wateren.
Waarom wordt zoetwatervis hier toch zo weinig gegeten? Gek, want zowel in Nederland als in België wordt die veel gevangen en gekweekt. Onbekend maakt kennelijk onbemind. Daarom is Zoetwatervis, de culinaire gids geschreven. Je kunt nu kennis maken met al dat lekkers.
Het boek bestaat uit een leesdeel en een doedeel.
Het leesdeel beschrijft de geschiedenis van de visvangst, wat weetjes over het zoete water, onze worsteling met de waternatuur en welke rol (sport)vissers daarin spelen. Aquacultuur, de kweek van nieuwe soorten en duurzaamheid komen ook aan bod.
Met een kort en af en toe wat langer verhaal worden bijna veertig consumptievissen uit het zoete water, wild en gekweekt, geïntroduceerd.
Het doedeel legt uit hoe een vis gebouwd is, hoe je graten te lijf gaat en hoe je een vis schubt, schoonmaakt, fileert en nog meer. Na een lijst met twintig verschillende bereidingswijzen volgen ruim 150 recepten, zodat je van al die zoetwatervissen een traktatie kunt maken.
Waarom je bij BoekenBalie moet zijn voor al je tweedehands boeken:
- Bestel je voor 15:00 uur? Dan vliegt het dezelfde dag nog jouw kant op!
- Meer dan 400.000 tweedehands boeken om uit te kiezen
- We checken alle boeken eigenhandig
- Vanaf 40 euro of bij 4 boeken is de verzending op onze rekening
- 30 dagen retourgarantie
Website
boekenbalie.nlAdvertentienummer: a1511009443
Populaire zoektermen
oma keasberry in KookboekenKookboeken in Boekenescoffier in Kookboekenbeb vuyk in Kookboekenbeukers bakken in Kookboekenmiljuschka in Kookboekenkookbijbels in Kookboekenproject gezond boek in Kookboekenwannee kookboek in Kookboekenkitchenaid in Kookboekenconimex in Kookboekenclaudia roden in Kookboekeneugen pauli in Kookboekenjamie oliver 5 ingrediënten in Kookboekenaudi a1 5 deursbimba y lola taspannen en pottenchokerbang en olufsen kabelsherdershond knuffelmarjolein bastin kopjeskeramische tuintegels 80x80x4beetle -cabrio in Handleidingen en Instructieboekjesroute 66 in Huis en Inrichting