Mooie grote witte planten pot€ 22,00
Romertopf ovenschaal
130sinds 7 aug. '25, 20:11
€ 60,00
Ophalen
Verzenden voor € 4,95
Kenmerken
Beschrijving
Een römertopf, oftewel een Romeinse stoofpot, is een poreuze, aardewerken schaal met een deksel en het stamt ook uit de tijd van de Romeinen. De schaal met daarop de deksel plaats je -met de ingrediënten- in de oven. Eigenlijk ontstaat er een oven in de oven. Tijdens het bakproces verdampt er water waardoor nevel ontstaat die de ingrediënten gaar stoomt. Hierdoor gaan de vitaminen en voedingsstoffen niet verloren. Bovendien is aanbakken onmogelijk.
Hoe gebruik je de römertopf
Voor gebruik van de römertopf plaats je deze eerst minimaal 15 minuten in koud water. Het vocht wordt dan in de ovenschaal opgenomen. Daarna vul je de römertopf met de ingrediënten van het recept. Omdat de römertopf zeer gevoelig is voor temperatuurschommelingen, plaats je de schaal in een niet-voorverwarmde oven. De schaal warmt op deze manier langzaam op. Andersom geldt ook hetzelfde; plaats een hete schaal nooit direct vanuit de oven op een koud oppervlak, maar op bijvoorbeeld een handdoek. Zo voorkom je barsten in het aardewerk.
Omdat de schaal poreus is, blijven de aroma’s van het gerecht in de ovenschaal hangen. Het is daarom belangrijk om vis en vlees niet steeds in dezelfde schaal klaar te maken, maar hiervoor twee verschillende schalen te gebruiken.<!--/data/user/0/com.samsung.android.app.notes/files/clipdata/clipdata_bodytext_250807_200507_509.sdocx-->
Hoe gebruik je de römertopf
Voor gebruik van de römertopf plaats je deze eerst minimaal 15 minuten in koud water. Het vocht wordt dan in de ovenschaal opgenomen. Daarna vul je de römertopf met de ingrediënten van het recept. Omdat de römertopf zeer gevoelig is voor temperatuurschommelingen, plaats je de schaal in een niet-voorverwarmde oven. De schaal warmt op deze manier langzaam op. Andersom geldt ook hetzelfde; plaats een hete schaal nooit direct vanuit de oven op een koud oppervlak, maar op bijvoorbeeld een handdoek. Zo voorkom je barsten in het aardewerk.
Omdat de schaal poreus is, blijven de aroma’s van het gerecht in de ovenschaal hangen. Het is daarom belangrijk om vis en vlees niet steeds in dezelfde schaal klaar te maken, maar hiervoor twee verschillende schalen te gebruiken.<!--/data/user/0/com.samsung.android.app.notes/files/clipdata/clipdata_bodytext_250807_200507_509.sdocx-->
Advertentienummer: m2297242259
Populaire zoektermen
amc pannensimtronic pannensigg pannenvivo pannenhackman pannenvivo pannen ahrena ware pannenroyal van kempen en begeer pannenberghaus pannensmeg pannenonyx pannenkoperen pannenherman den blijker pannenromertopfuitlaat mitsubishi outlander in Uitlaatsystemenpgo driewielscooter in Brommobielen en Scootmobielenappartement oosterhout in Huizen te huurhercules prima in Dj-sets en Draaitafelsomvormer 3000 watt in Camper-accessoiresgebruikte digibord in Televisieswollen jas in Jassen | Winterbarbie telefoon in Poppensamsung 48 curved in Televisiebeugelshan in Elektronica en Kabels