Beschrijving

Zes flessen Passopisciaro Etna Rosso 2020 in 0,75 L Bordeauxflessen, bovenste schikkingniveau, bewaard in de originele houten kist met een volledig onbeschadigde metalen capsule en een leesbaar etiket, uit Sicilië's vulkanische Etna-gebied in Italië.



Lotto 6 Bottiglie Passorosso Passapisciaro Etna Rosso Doc 2020

Oorsprong en druivensoorten

Il Passorosso, voorheen bekend als Passopisciaro, is een blend van druiven Nerello Mascalese (100%), afkomstig van zeer oude wijngaarden (tussen 70 en 110 jaar oud) gelegen tussen de 500 en 1.000 meter boven zeeniveau op de noordflank van de Etna, in de wijngaarden Malpasso, Guardiola, Arcuria, Favazza, Santo Spirito en Feudo di Mezzo.

Suolo e terroir

De bodems bestaan uit vulkanische as, micro-elementen en afzettingen van oude lavastromen. De hoger gelegen gebieden bevinden zich op meer grindrijke gronden, terwijl de lagere gebieden op fijnere en diepere gronden liggen die afkomstig zijn van in poeder vermalen lavastromen.
Vini Franchetti

Vinificatie en rijping

De druiven worden met de hand geoogst rond eind oktober, fermenteren ongeveer 15 dagen in roestvrij staal, en de wijn rijpt gedurende 18 maanden in grote eikenhouten vaten, vaak gecombineerd met een rijping in cementen vaten, afhankelijk van het jaar.

De wijn wordt niet gefilterd vóór het bottelen, waardoor zijn expressiviteit en complexiteit behouden blijven.

Visueel uiterlijk

Het presenteert zich met een stralende robijnrode kleur, soms met granaatkleurige tinten bij een oudere leeftijd.

Al naso

Typische aroma's van bessen (framboos, braam, kers, zwarte bes), vergezeld van tonen van vulkanische as, onderbos, grafiet, steranijs, sandelhout, en - met de evolutie - kamfer, specerijen en exotische aroma's.

Voor de smaak

De slok is zilt, elegant, zacht, fris en mineraal, met fijne tannines en een mooie aanhoudendheid. De smaak begint knapperig en levendig, met gestileerde tonen van rood fruit, lichte kruiding en een intense minerale afdronk.

Evolutie in fles

Met het ouder worden kan wijn een deel van zijn kleur verliezen en complexere aroma's ontwikkelen, zoals kamfer, sandelhout, exotische specerijen en balsamische tonen.


Aanbevolen combinaties

Ideaal met stevige gerechten: geroosterde of gestoofde rood vlees, wild, gerechten met ragù, vleesrisotto's, gerijpte kazen; past ook goed bij traditionele Siciliaanse gerechten zoals pasta alla Norma, aubergines parmigiana, rundvleesstoverij en varkensvlees uit de oven.


Aanbevolen serveertemperatuur: 1620°C, doorgaans tussen 1618°C


Kort samengevat:

Kleur: robijnrood, met granaattinten bij veroudering.

Aromi: rood fruit, as, specerijen, extracten van aromatisch hout, met evolutie naar exotisch en balsemiek

Palato: fris, mineraal, zacht, sappig, met subtiele tannines en een evenwichtig lichaam.

Methode: handmatig, fermentatie in staal, rijping in groot hout, ongefilterd.

Terreinen: vulkanisch, verschillende terroirs, hoge hoogten.

Combinaties: vlees, gerijpte kazen, intense gerechten, rijke keuken


Hét online veilinghuis voor jou!

Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.


Waarom Catawiki?
  • Lage veilingkosten
  • Al onze objecten zijn gecontroleerd door onze 240+ experts
  • 24/7 meebieden in onze app

    Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
  • ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    0x bekeken
    0x bewaard
    Sinds 10 sep '25
    Advertentienummer: a1517599505