Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Audi A8 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Audi A8

De Audi A8 is al meer dan 25 jaar leider op de markt van de executive sedans. Geïntroduceerd als het vlaggenschip van het Duitse merk, is het nog steeds een van de maatstaven op de markt. Deze moderne sedan heeft het allemaal: een dynamische aandrijving, pure luxe aan de binnenkant en geavanceerde technologie.

De Audi A8 is direct herkenbaar op de weg, met een agressief ingestelde voorkant en zelfverzekerde houding. De delicate details van Audi strekken zich ook uit tot het interieur, met overvloedige materialen en een bijna eersteklas je gevoel voor de passagiers.

Prestaties en rijgedrag

Het rijden met de Audi A8 is een waar genoegen voor zowel de bestuurder als de passagiers. De beschikbare motoren zijn krachtig en toch verfijnd, en bieden serieuze vermogens als u ze nodig hebt, maar zonder dat u zorgen moet maken als u het gaspedaal indrukt. Elke motor wordt geleverd met een mild hybride systeem, dat extra vermogen toevoegt aan de lagere versnellingen en de algehele efficiëntie verhoogt.

Tijdens het cruisen maakt het hybride systeem het mogelijk om verder te rijden met de motor uit. Een uitgebreid start-stopsysteem zorgt voor een soepelere en efficiëntere aandrijving, ideaal voor mensen die zich bewust zijn van hun ecologische voetafdruk.

De besturing is strak maar niet te wild, biedt perfecte feedback en houdt de passagiers in het grootste comfort. Zelfs in bochten rolt deze grotere auto goed. Putten in de weg en verkeersdrempels worden feilloos geabsorbeerd door de ophanging, waarbij de passagiers zich bijna niet bewust zijn van het wegdek.

Interieur en comfort

Het interieurontwerp van de Audi A8 verwent zowel de bestuurder als de achter passagiers. De bestuurder gerichte voorkant van het interieur houdt alles binnen handbereik, inclusief het intuïtieve infotainmentsysteem met twee schermen.

U kunt de digitale schermen ook aanpassen, waarbij snelheid, toerental en satellietnavigatie in één keer worden weergegeven, waardoor alle belangrijke informatie in één oogopslag kan worden geraadpleegd. Het bovenste scherm op het dashboard functioneert als een traditioneel infotainment systeem, waarbij de haptiek een geweldig gevoel aan het touchscreen toevoegt.

Gebruik het onderste scherm voor de klimaatregeling en het invoeren van uw navigatie bestemming. U kunt dit doen door met uw vinger op het scherm te schrijven of door gebruik te maken van spraakcommando's. Het spraakbesturingssysteem doet wonderen. Zeg Ik heb het koud, en de verwarming zal zich aanpassen, of u kunt vragen stellen en een routebeschrijving krijgen.

Gebruiksvriendelijkheid, passagier & kofferinhoud

Been- en hoofdruimte zijn overvloedig aanwezig en bieden de achter passagiers een thuis weg van huis. Er is ook een sfeerverlichting om de perfecte sfeer te creëren. In de kofferruimte kunnen gemakkelijk drie grote koffers worden geplaatst, dankzij de beschikbare ruimte van 505 liter.

Veiligheid

De Audi A8 is standaard uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen, zoals een autonome noodstop, automatische groot lichtregeling en waarschuwing bij het verlaten van de rijstrook. Het is de eerste auto ooit die een Niveau Drie-standaard voor autonoom rijden heeft bereikt. In theorie kunt u achterover leunen en ontspannen terwijl de A8 voor u stuurt, versnelt en remt. Het gebruik ervan is nog niet goedgekeurd, maar het is wel een optie.

Versies en verschillende specificaties

Standard:

  • 3.0 TDi Diesel hybride
  • 3.0 TFSi Benzine hybride

Sport:

  • 3.0 TDi Diesel hybride
  • 3.0 TFSi Benzine hybride

S Line:

  • 3.0 TDi Diesel hybride
  • 3.0 TFSi Benzine hybride

Black Edition:

  • 3.0 TDi Diesel hybride
  • 3.0 TFSi Benzine hybride

Vorsprung:

  • 3.0 TDi Diesel hybride
  • 3.0 TFSi Benzine hybride

Wat is de maximum snelheid van de Audi A8?

Zoals bij de meeste luxe auto's is de topsnelheid van de Audi A8 beperkt tot 250 km/u. De standaard Audi A8-benzineversie bereikt vlot 100 km/u in 5,6 seconden, waarbij de Audi A8 L (lange wielbasis) een fractie langzamer is en 5,7 seconden nodig heeft. Als u kiest voor de dieselmotor, kijkt u naar ongeveer 5,9 seconden voordat u 100 km/u bereikt.

Wat is het verbruik van de Audi A8?

Het gemiddeld verbruik van de Audi A8 varieert tussen 5,6 l/100 en 7,89 l/100, afhankelijk van de specificatie en de breedte van de velg. De 50TDI met 18-inch velgen levert ongeveer 5,6 l/100 en met de iets bredere 19/20-inch velgen komt op ongeveer 5,9 l/100. Het 55 TFSI-model bereikt een lager brandstofverbruik van 7,8 l/100 en met de iets bredere velgen, 7,89 l/100 voor de 19-inch velgen en 8 l/100 voor 20-inch velgen.

Hoeveel kost een Audi A8?

De prijs van de Audi A8 begint bij ongeveer € 83.000 voor een gloednieuw model. Als u een langere wielbasis wilt, kijkt u naar een startprijs van ongeveer € 88.900. Een gebruikte Audi A8 en Audi A8L kost tussen de € 35.570 en € 53.350, afhankelijk van de leeftijd, het model en de staat van de auto.

Wat zijn de afmetingen van een Audi A8?

De afmetingen van de Audi A8 en de Audi A8L lijken sterk op elkaar, met als enige verschil de lengte van de wielbasis. Audi A8: • Lengte: 5,172 mm • Breedte: 2,130 mm • Hoogte: 1,473 mm Audi A8: • Lengte: 5,302 mm • Breedte: 2,130 mm • Hoogte: 1,473 mm