Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Audi 100 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Audi 100

Wil je een Audi occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Audi modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Audi 100 is een voor- of vierwielaangedreven model uit de hogere middenklasse. Audi introduceerde de eerste generatie in 1968. De vierde en laatste generatie Audi 100 was op de markt van 1990 tot 1994. Bij de facelift van die auto wijzigde het merk de modelnaam in Audi A6. Door de jaren heen is de Audi 100 geleverd als tweedeurs sedan, als coupé, als vierdeurs sedan en als vijfdeurs stationwagon, Audi 100 Avant genaamd. Concurrenten van de Audi 100 zijn de BMW 5-serie, de Mercedes 200-serie en de Ford Granada / Ford Scorpio.

Uitvoeringen

Audi leverde de eerste 100 als twee- en vierdeurs sedan en als coupé. Voor aandrijving zorgden viercilinder benzinemotoren met een inhoud van 1,6- tot 1,9-liter. De tweede Audi 100 (vanaf 1976) werd ontwikkeld onder leiding van Ferdinand Piëch, het latere hoofd van het Volkswagen-concern. In deze auto debuteerde de vijfcilinder benzinemotor. Voor dit model kwam voor het eerst ook een dieselmotor beschikbaar. Dit was eveneens een vijfcilinder met een inhoud van 2,0-liter en een vermogen van 69 pk. Dit motorconcept, dat de draaieigenschappen van een zescilinder met de efficiëntie van een viercilinder moest combineren, zou in de komende generaties Audi 100 nog veel worden toegepast.

Audi Quattro

In 1982 presenteerde Audi de derde 100. Hoewel hij een hoekige vormgeving had, was dit destijds de auto met de laagste luchtweerstand: een Cw-waarde van 0,30. Een andere primeur voor dit model, in dit geval voor het Volkswagen-concern, was de direct ingespoten turbodieselmotor. Met haar TDI-motoren zou de autofabrikant de komende decennia een groot deel van de markt voor zich opeisen. Ook Audi's Quattro vierwielaandrijving was op de derde generatie voor het eerst leverbaar, in 1984. Kopers konden pas bij deze derde Audi 100 op sommige uitvoeringen de standaard handgeschakelde versnellingsbak tegen meerprijs verruilen voor een automaat.

4.2 V8

Na ruim acht jaar verving het merk de derde generatie door de laatste Audi 100. Hierin debuteerde V6- en V8 benzinemotoren. De zescilinders hadden een inhoud van 2,6- en 2,8-liter, de V8 had een inhoud van 4,2-liter. De laatste leverde een vermogen van 280 pk en was bedoeld voor gebruik in het topmodel van de serie, de Audi S4. Voor kilometervreters bood Audi keuze uit twee TDI-motoren.

Tweedehands Audi 100

Van de voorganger van de Audi A6 zijn redelijk grote aantallen verkocht. Dankzij de betrouwbare techniek en de volledig verzinkte carrosserie (vanaf 1985) is een tweedehands Audi 100 een populaire klassieker. Op Marktplaats zijn meer dan twintig jaar na het laatste model nog steeds een groot aantal Audi 100 occasions te koop.