Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

BMW 8 Serie Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

BMW 8-serie

Wil je een BMW occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle BMW modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De BMW 8-serie is een luxe, sportieve coupé die het merk van 1989 tot 1999 produceerde. Hoewel hij een stuk hoger in de markt werd gezet, kun je de 8-serie qua formaat zien als opvolger van de eerste generatie BMW 6-serie (1979 - 1989). Nadat BMW enkele jaren geen coupé in huis had, werd de 8-serie in 2003 op zijn beurt opgevolgd door de tweede generatie BMW 6-serie. Concurrenten van de BMW 8-serie zijn de Porsche 928 en de Mercedes SL.

Ten tijde van zijn introductie was de BMW 8-serie een van de meest geavanceerde auto's op de markt. Hij is ontworpen met behulp van CAD (computer aided design), een techniek die op dat moment nog in de kinderschoenen stond. Hetzelfde geldt voor het elektronische gaspedaal (drive by wire) en toepassing van een CAN-bus. Dit is een systeem dat kabelbomen aan elkaar koppelt. Hierdoor zijn veel minder kabels nodig wat zorgt voor een enorme gewichtsbesparing. Samen met de BMW Z1 was de 8-serie bovendien een van de eerste BMW's met een multi-link achterwielophanging, wat de wegligging verbeterde.

Duurste BMW

Door zijn formaat, gewicht (1.790 kg voor de 850i) en prestige (het was het duurste BMW-model) heeft BMW de 8-serie uitsluitend geleverd met de V8 en de V12 uit de BMW 7-serie. De BMW 850i kwam vanaf 1990 het eerste op de markt. De 300 pk sterke 5,0-liter V12 was gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een viertraps automaat. De combinatie van een V12 en een handbak was een primeur in een productieauto. Vanaf modeljaar 1994 heeft de V12 een vermogen van 326 pk.

BMW 850 CSi

Het topmodel, de BMW 850 CSi, introduceerde BMW in 1992. Deze beschikte over 380 pk uit de tot een motorinhoud van 5,6-liter opgeboorde V12. Alle 1.510 exemplaren van dit model beschikten over een handgeschakelde zesversnellingsbak. De Europese uitvoeringen hadden bovendien een meesturende achteras. Vanwege zijn status als topmodel en zijn prestatieniveau bouwde BMW de 850 CSi bij de afdeling BMW Motorsport. De BMW 850 CSi is dan ook te zien als een gedowntunede versie van de BMW M8 die er nooit is gekomen.

Tegenvallende verkopen

Door de golfoorlog en de economische crisis van begin jaren negentig vielen de verkoopaantallen van de 8-serie tegen. Daarom introduceerde de Duitse fabrikant in 1993 de BMW 840Ci. Deze kreeg de beschikking over een 4.0 V8 met 286 pk, eveneens in combinatie met een handbak of automaat. Optisch onderscheidt de 840Ci zich van de 850i door vier ronde uitlaatpijpen (die van de 850i zijn rechthoekig).

In totaal heeft BMW in tien jaar tijd slechts 30.000 exemplaren van de 8-serie gebouwd. Dit gegeven, zijn status als voormalig topmodel en de voor die tijd unieke eigenschappen, maken de BMW 8-serie in de toekomst ongetwijfeld tot een geliefde klassieker. Als u een tweedehands BMW 8-serie zoekt, zit u bij Marktplaats goed. Ondanks de kleine verkoopaantallen, vindt u hier een relatief groot aantal BMW 8-serie occasions, zodat u zich makkelijk kunt oriënteren.