Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Renault Zoe Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Renault Zoe

Wil je een Renault occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Renault modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Renault Zoe (spreek uit: zo-ee) is een elektrisch aangedreven, vijfdeurs hatchback in de compacte klasse. Renault presenteerde de Zoe in 2013. Soortgelijke auto's zijn de Peugeot Ion, de Mitsubishi i-Miev en de Citroën C-zero.

De Zoe opereert in de klasse van de Renault Clio, maar staat geheel op zichzelf. Het model bevat componenten van andere Renault-modellen, maar is vanaf een blanco vel papier ontworpen en deelt dus bijvoorbeeld zijn bodemplaat niet met een ander model. Het voordeel van deze werkwijze is dat de ingenieurs vrije keuze hadden in de plaatsing van de technische onderdelen zoals de accu's. Die zitten onderin voor een zo laag mogelijk zwaartepunt wat op zijn beurt weer een goede wegligging tot gevolg heeft.

Interieur

Door dat blanco vel papier is het interieur helemaal ingericht op de elektrische aandrijving. Het dashboard en het scherm in de middenconsole informeren de bestuurder over de actieradius, het huidige en gemiddelde energieverbruik en verschillende systemen geven aan hoe de bestuurder stroom kan besparen. Het navigatiesysteem denkt ook al mee door de hoeveelheid stroom in de accu's weer te geven en de laadpalen op de route te vermelden.

Actieradius van de Renault Zoe

De achilleshiel van iedere elektrische auto is de actieradius. Bij de Zoe bedraagt die volgens Renault 210 kilometer. Met de speciale Caméléon-lader (hiermee kan de bestuurder bij meerdere soorten laadpalen terecht) zijn de accu's al na twee tot drie uur opgeladen. Als je de Zoe thuis wilt opladen, moet je voor plusminus duizend euro een zogenaamde wallbox laten monteren. Opladen via een normaal stopcontact kan niet.

De 88 pk sterke elektromotor in de Zoe maakt een topsnelheid van 135 km/u mogelijk. Die snelheid bereikt de auto middels een traploos schakelende automaat.

Bent u op zoek naar een tweedehands Renault Zoe, dan zit u bij Marktplaats goed. Ondanks het feit dat hij nog maar kort geleden op de markt is gekomen, staat er al een wisselend aanbod van zo'n tien Renault Zoe occasions op de website.