Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Fiat Grande Punto Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Fiat Grande Punto

Wil je een Fiat occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Fiat modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Fiat Grande Punto is een compacte driedeurs hatchback die de Italiaanse fabrikant in 2005 presenteerde als opvolger van de Fiat Punto. Een jaar later kwam de vijfdeurs hatchback op de markt. In 2009 werd de Grande Punto opgevolgd door de Fiat Punto Evo. Concurrenten van de Fiat Grande Punto zijn de Volkswagen Polo, de Peugeot 207 en de Suzuki Swift.

Punto?

De Italianen hebben er rond de Punto nogal een warboel van gemaakt, dus hier voor de duidelijkheid eerst even een korte uitleg. In 1993 introduceerden de Italianen de Fiat Punto als opvolger van de Fiat Uno. Na enkele generaties van dit model besloot Fiat een met 25 centimeter verlengd model op de markt te brengen als opvolger van dit model, de Grande Punto. Omdat de Punto nog zeer goed verkocht, hield de fabrikant deze in het programma als Fiat Punto Classic. De laatste van dit model bouwde Fiat in 2010. In 2009 was de Fiat Grande Punto inmiddels opgevolgd door de Fiat Punto Evo. De in 2012 geïntroduceerde opvolger van dit model heet weer gewoon Fiat Punto.

Opel Corsa

Fiat ontwikkelde de Grande Punto in samenwerking met Opel. Het model deelt zijn onderstel en veel van zijn techniek dan ook met de vierde generatie Opel Corsa die in 2006 op de markt kwam. Het evenwichtige ontwerp is van de hand van de Italiaanse meesterdesigner Giugiaro. Kenmerkend voor de Fiat Punto zijn de koplampen achter helder glas en de hoog geplaatste achterlichten. Ook de op pootjes staande zijspiegels springen in het oog.

Fiat Grande Punto Abarth SS

Fiat leverde de Grande Punto met een reeks viercilinder benzine- en dieselmotoren. De benzinemotoren hadden vermogens van 65- tot maar liefst 180 pk voor het topmodel, de Fiat Grande Punto Abarth SS. Op dieselgebied liep het vermogen uiteen van 75- tot 129 pk. De meeste motoren koppelde Fiat aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, maar sommige uitvoeringen hadden een zesbak. Een automaat was voor enkele motoriseringen eveneens mogelijk. Dit was een CVT (continu variabele transmissie) die bij Fiat Selecta is gedoopt.

Ben u op zoek naar een tweedehands Fiat Grande Punto, dan zit u bij Marktplaats goed. Hier vindt u een ruim en wisselend aanbod van Fiat Grande Punto occasions, zodat u zich makkelijk kunt oriënteren.