Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Fiat 500 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Fiat 500

De allereerste Fiat 500 liep al in 1957 van de band. Deze inmiddels iconische auto was de opvolger van de Fiat Topolino, die vanaf 1936 in Italië werd gemaakt. De eerste Fiat 500 was een basic tweezitter met alleen de hoogstnoodzakelijke onderdelen en deuren die in tegenovergestelde richting opengingen. Toen het retro model met de bekende ronde vormen in 1975 voor het laatst werd geproduceerd, waren er al bijna vier miljoen exemplaren van verkocht. Precies vijftig jaar na de lancering, in 2007, presenteerde Fiat de moderne reïncarnatie van de Fiat 500. Deze grotere, moderne stadsauto heeft de motor voorin in plaats van achterin, maar biedt nog wel de vrouwelijke vormen die we gewend zijn van het oudere model. Vergelijkbare auto's zijn de Volkswagen Beetle en de Mini Cooper, die ook uit de oldtimerhoek komen. De Fiat 500 is een ideale auto voor dagelijks woon-werkverkeer – helemaal wanneer je in de stad moet zijn – maar is ook sportief genoeg voor een weekendtrip naar het buitenland.

Veiligheid

Vanwege z'n indrukwekkende leeftijd is de veiligheid van de Fiat 500 natuurlijk erg afhankelijk van het bouwjaar. Heb je een oldtimer uit de vroege periode, dan kun je weinig veiligheidsopties verwachten. De nieuwere 500 is echter goed uitgerust en, ondanks dat het een korte auto met kleine kreukelzone is, redelijk tot zeer veilig – wederom afhankelijk van het bouwjaar van de Fiat 500-occasion. De wagen beschikt standaard over de volgende veiligheidsfuncties: 

 • Zeven airbags die hoofd, romp en benen beschermen bij een eventuele aanrijding
 • Zeer krachtige remmen
 • Snelheidsassistentie die voorkomt dat je over de maximumsnelheid heengaat
 • Antiblokkeersysteem (ABS): zorgt ervoor dat de wielen niet blokkeren wanneer er krachtig wordt geremd

Kenmerken

De Fiat 500 is in zoveel varianten verkrijgbaar dat er voor ieder wat wils is en de extra's bijna niet op te sommen zijn. Zo zijn er de Fiat 500 TwinAir en TwinAir Turbo, de Fiat 500 Abarth, de ruime Fiat 500L, de Fiat 500 Cabrio (500C) en sinds een aantal jaar is er ook een volledig elektrische versie aan het rijtje toegevoegd: de Fiat 500e. De Fiat 500 is een kleine alleskunner, maar zeker geen kleintje als het om rijprestaties gaat. Door het antiblokkeersysteem heb je een goede controle en de auto ligt stevig in de bochten. Andere kenmerken van de Fiat 500 zijn, afhankelijk van de uitvoering:

 • Een twee-, drie- of viercilindermotor; niet alleen sterk, maar ook stil
 • Start-stopsysteem, waarmee je kosten kunt besparen
 • Panoramadak

Comfort

Laat je niet foppen door het formaat van de Fiat 500. Van de buitenkant lijkt hij klein, maar er is voldoende ruimte binnenin. Zelfs voor lange mensen is de Fiat 500 comfortabel te rijden. Door de goede indeling van het dashboard zit je hier niet met je knieën tegenaan en ook hoofdruimte is er voldoende. Als je passagiers op de achterbank wilt vervoeren, wordt de auto wel wat compacter en ook van de bagageruimte moet je niet al te veel verwachten. Denk verder aan:

 • Airconditioning die snel koel wordt
 • Een navigatie- en entertainmentsysteem met bedieningstoetsen op het stuurwiel
 • Een in hoogte verstelbaar stuur
 • Parkeersensoren

Wat kost een Fiat 500 nieuw?

De goedkoopste Fiat 500 is op dit moment de Berlina. Die kost in de standaarduitvoering 16.050 euro. Voor de duurste versie, de elektrische Fiat 500e La Prima Cabrio, betaal je 38.900 euro. Deze prijzen zijn zonder extra's, zoals bijvoorbeeld dodehoekdetectie of keyless entry.

Hoeveel koffers passen er in een Fiat 500?

Een Fiat 500 heeft niet zo'n grote kofferruimte: ongeveer 185 liter. Heb je een flinke reiskoffer, dan past er daar één van in. Maar heb je bijvoorbeeld handbagagekoffertjes voor in het vliegtuig, dan passen er daarvan wel drie in. En: met een neergeklapte achterbank is de ruimte een stuk groter: ongeveer 550 liter.

Hoeveel weegt een Fiat 500?

Dat verschilt per model. Zo weegt een oldtimer meestal minder dan 500 kilo, terwijl moderne versies van een Fiat 500 vaak meer dan twee keer zo zwaar zijn.

Hoe zuinig is een Fiat 500?

Oudere modellen zijn minder zuinig in het brandstofverbruik dan nieuwe modellen. Er bestaan ook hybride en elektrische varianten van de Fiat 500.

Hoe breed is een Fiat 500?

Afhankelijk van het model ligt de breedte tussen de 1600 en 1700 millimeter.