Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Fiat Barchetta Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Fiat Barchetta

Wil je een Fiat occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Fiat modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Fiat Barchetta (spreek uit: bar-ket-ta) is een compacte, sportieve cabriolet met voorwielaandrijving. De op de eerste generatie Punto gebaseerde roadster is geproduceerd van 1995 tot 2005. Met een beetje fantasie kan de Barchetta gezien worden als de opvolger van de Fiat X1/9 (1972-1988). Fiat begaf zich ermee in een niche van de markt waar het de Mazda MX-5, de Alfa Spider en de MG F (later: MG TF) tegenover zich vond.

Origineel ontwerp

Barchetta is Italiaans voor 'bootje'. Het ontwerp is afkomstig van de Griek Andreas Zapatinas die ook de Alfa's 145 en 147 en de BMW Z8 heeft ontworpen. Karakteristiek voor het design zijn de stijlloze ramen en de in de portieren verzonden handgrepen, maar van voren tot achteren is het ontwerp sowieso één brok originaliteit. De kofferbak heeft een inhoud van 165 liter, ongeveer ter grootte van drie kratten bier. Met gesloten kap is er iets meer ruimte beschikbaar. De softtop is net als bij de eerste generatie Mazda MX-5 handmatig te bedienen en evenals bij zijn Japanse concurrent was een hardtop (met verwarmde achterruit) optioneel leverbaar. Leuk weetje is dat de Barchetta een van de eerste in serie geproduceerde auto's was met koplampen achter helder glas.

Facelift Fiat Barchetta

Fiat bood de Barchetta slechts met één krachtbron aan, een 1,8-liter benzinemotor. Deze 131 pk sterke viercilinder heeft de fabrikant ook toegepast in de Fiat Coupé. De motor was gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, een automaat was niet leverbaar. Gedurende zijn levenscyclus onderging de Barchetta enkele kleine aanpassingen, zoals bijvoorbeeld de toevoeging van een derde remlicht in 2000. Ook waren er verschillende 'limited editions', herkenbaar aan verschillende speciale carrosseriekleuren. Pas in 2003 kwam de Fiat Barchetta facelift op de markt. Zowel het front als de achterkant kregen minimale wijzigingen, de techniek veranderde zelfs helemaal niet.

Tweedehands Fiat Barchetta

Wie een tweedehands cabrio zoekt moet de Barchetta zeker in zijn zoektocht meenemen. Het eigenzinnige model staat bekend om zijn betrouwbaarheid en rijdt heerlijk. Door het relatief kleine productieaantal (iets meer dan 57.890 stuks) is hij bovendien exclusief. Toch staan op Marktplaats genoeg Fiat Barchetta occasions te koop.