Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Hyundai Ioniq Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Hyundai Ioniq

De Hyundai Ioniq verscheen in 2016 op de elektrische automarkt en is nu terug met een verbeterde variant. Deze variant is een grote concurrent voor de gevestigde waarden in dit segment, zoals de Prius en de Leaf, en zorgt voor een aangename rit met veel comfort.

De Ioniq is verkrijgbaar als hybride, plug-in hybride en volledig elektrische uitvoering, zo is er een geschikte motor voor iedereen. De elektromotoren verliezen geen onnodige energie en bieden een krachtige boost als u het pedaal indrukt. De gebruikskosten zijn laag, en het interieur is keurig, wat altijd een bonus is. De Ioniq is zeker een kanshebber op de toppositie in de elektrische automarkt.

Prestaties en rijgedrag

De volledig elektrische Ioniq levert tot 136 pk: druk het pedaal in voor een rustige, maar snelle acceleratie. Bij het vertragen en het afremmen, genereert de elektromotor stroom. Met de hendels aan het stuurwiel kunt u instellen hoeveel vermogen er wordt opgewekt. In de hoogste stand wordt er meestal geremd zodra u uw voet van het gaspedaal haalt. Met een actieradius tot 312 km, heeft u genoeg voorraad om uw bestemming te bereiken

Bij het rijden met snelheden van minder dan 15 km/u met de hybride uitvoering rijdt deze enkel op elektrisch. Druk het gaspedaal in om de benzinemotor in te schakelen. Zelfs bij snelheden tot 121 km/u kan hij nog steeds in volledig elektrische modus rijden. De PHEV-versie levert een vergelijkbare prestatie, maar kan tot 42 km/u uitsluitend elektrisch vermogen gebruiken, waardoor de kosten worden verlaagd. Er kan wel tot 1,14 l/100 kg worden bespaard.

Interieur en comfort

Het interieur van de Hyundai Ioniq voelt eerder hightech aan. Een soft-touch dashboard zorgt voor een premium gevoel, terwijl het digitale instrumentenpaneel een futuristische look aan de sedan geeft, waarbij het display en de kleur van de wijzerplaat in de Sportmodus worden gewijzigd.

De instapmodellen worden geleverd met een 8,0 inch touchscreen, dat zich ontwikkelt tot een gigantisch 10,25 inch scherm bij de overgang naar een hoger uitrustingsniveau. Apple CarPlay en Android Auto worden standaard geleverd, zodat u uw telefoon moeiteloos met uw auto kunt koppelen.

Gebruiksvriendelijkheid, passagier & kofferinhoud

Hoewel de Ioniq op het zicht geen grote auto is, is er binnenin voldoende ruimte voor iedereen. Alle passagiers kunnen de perfecte comfortabele plek vinden voor lange reizen dankzij de beschikbare hoofd- en beenruimte. Ook de kofferbak is behoorlijk groot, met 550 liter in het hybride model. De elektrische versie beschikt over 455 liter door de grotere accu die is voorzien. Er is echter nog steeds meer dan genoeg ruimte voor meerdere koffers in de kofferbak.

Veiligheid

Euro NCAP heeft de Hyundai Ioniq een vijfsterren veiligheidsclassificatie toegekend, waarbij geavanceerde systemen standaard aanwezig zijn, waaronder automatische noodremming en waarschuwing bij het verlaten van de rijstrook. De topmodellen worden geleverd met Cross Traffic Alert achteraan, detectie van auto's bij het achteruitrijden uit een parkeerplaats en een dode- en blinde hoek detectiesysteem.

Versies en verschillende specificaties

Hybrid - SE Connect:

  • 1.6 Petrol DCT 141PS

Hybrid - Premium:

  • 1.6 Petrol DCT 141PS

Hybrid - First Edition:

  • 1.6 Petrol DCT 141PS

Hybrid - Premium SE:

  • 1.6 Petrol DCT 141PS

Plug-in-Hybrid - Premium:

  • 1.6 Benzine DCT 141PS

Plug-in-Hybrid - Premium SE:

  • 1.6 Benzine DCT 141PS

Electric - Premium:

  • Electric Motor Single Speed 136PS

Electric - Premium SE:

  • Electric Motor Single Speed 136 PS

Hoeveel kost een Hyundai Ioniq?

De standaard instapprijs van een gloednieuwe Hyundai Ioniq GDi Hybrid SE Connect is € 27.040. De kosten voor de Hyundai Ioniq Hybrid Premium zijn ongeveer € 29.293.

Wat is de maximum snelheid van de Hyundai Ioniq?

De topsnelheid voor een standaard instapmodel van de Hyundai Ioniq is 185 km/u.

Wat is het verbruik van de Hyundai Ioniq?

De hybride Hyundai Ioniq kan een brandstofverbruik van 4,51 l/100 bereiken.

Wat zijn de veiligheidsfuncties van de Hyundai Ioniq?

Elk model is voorzien van een autonome noodrem, een systeem dat voorspelt of er een aanrijding dreigt en dat automatisch kan afremmen als de bestuurder traag reageert. De rijbaanassistent zal u waarschuwen als u van uw rijstrook afdwaalt. Alle uitrustingen zijn voorzien van een aanpasbare cruisecontrol om een vooraf bepaalde afstand tot de voorligger te respecteren.