Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Jeep Cherokee Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Jeep Cherokee

De Jeep Cherokee is een ultieme SUV (Sports Utility Vehicle), maar dan wel met de stoere basis van een terreinwagen. Als tweedeurs kwam hij in 1974 voor het eerst van de band rollen in de fabriek van de American Motors Corporation. Al snel was het een van de populairste Jeep-modellen. Door de jaren heen zijn er steeds nieuwe generaties van de Cherokee op de markt gekomen, die ieder hun eigen specificatie kregen. Zo was het model uit 1984 de Cherokee XJ en gaat het model uit 2000 onder de naam Cherokee KJ. De grootste concurrenten van de Cherokee zijn de Land Rover Freelander en de Volkswagen Tiguan. Als echte SUV is de Cherokee ruim, waardoor het een ideale gezinswagen is met voldoende ruimte voor grote boodschappen en autovakanties.

Veiligheid

Dat de Cherokee veel door gezinnen wordt gebruikt, vraagt ook iets van de veiligheidsvoorzieningen. De auto is sportief en stoer, maar ook erg veilig. Het model scoort met vier sterren de op een na hoogste score in de veiligheidstest van de Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). In de Jeep Cherokee zien we de volgende veiligheidsvoorzieningen terug:

  • ABS: het antiblokkeersysteem dat voorkomt dat de remmen blokkeren bij een noodstop, waardoor je controle houdt over de auto
  • Frontale bestuurders- en passagiersairbags en airbags aan de zijkant voor hoofd en borst
  • Lane Assist: helpt je tijdens het rijden op je eigen weghelft te blijven, een uitkomst bij vermoeidheid

Kenmerken

De Cherokee is een stoere, ruige auto en voelt ook zo aan. Dat komt door de krachtige motoren en de trekkracht van de wagen. Het model staat van oorsprong bekend als terreinwagen, en dat is niet voor niets. Ook op ruw terrein en in winterse omstandigheden kan de Cherokee prima uit de voeten. Zoals je van een Jeep mag verwachten is het model, ongeacht of het een oudere Jeep Cherokee 2000 of recentere Jeep Cherokee 2016 betreft, altijd voorzien van vierwielaandrijving. Afhankelijk van de uitvoering heeft de auto de volgende kenmerken:

  • Een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen of een automatische transmissie met tien versnellingen
  • Een 3,2 l V6 benzinemotor, of een 2.0 CRD (140 pk) of 2.2 CRD (185 of 200 pk) dieselmotor
  • Drie verschillende systemen voor vierwielaandrijving: Active Drive I, Active Drive II en Active Drive Lock

Comfort

Je vraagt je misschien af of de Cherokee een SUV of toch een terreinwagen is. Daar verschillen de meningen nogal over. Wat we wel zeker weten, is dat de Jeep Cherokee ook ontzettend comfortabel rijdt op ruig terrein en dat de trekkracht dik in orde is. Tijdens het optrekken is de motor duidelijk te horen, zeker als je kiest voor de supersnelle Jeep Cherokee Trackhawk met een ongekende 710 pk. De Cherokee stuurt door zijn gewicht wat zwaarder, maar wel heel precies. Hoewel de auto door de jaren heen wat compacter werd, is-ie vanbinnen nog steeds erg ruim, met voldoende zitplekken en bagageruimte. Onderweg kun je verder nog genieten van het volgende, al dan niet optionele comfort: