Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Mazda CX 5 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop
Informatie

Mazda CX-5

Wil je een Mazda occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Mazda modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Mazda CX-5 is een vijfdeurs SUV uit de middenklasse met voor– of vierwielaandrijving. Mazda introduceerde de CX-5 in 2012 als vervanger van de Mazda Tribute die al enkele jaren uit het programma was geschrapt. De CX-5 concurreert in een felbevochten segment dat verder bestaat uit onder meer de Volkswagen Tiguan, de Nissan Qashqai, de Ford Kuga en de Opel Antara.

Mazda Minagi

Het studiemodel Mazda Minagi, voor het eerst getoond op de autoshow van Genève in 2011, was een voorbode van de CX-5. Opvallend aan de vormgeving van de CX-5 is de ver naar achteren en zeer schuin geplaatste a-stijl. Hiermee wil Mazda iedere eventuele associatie met een MPV voorkomen. Door de vijfhoekige grille, die de fabrikant ook op andere modellen toepast, moet de CX-5 direct herkenbaar zijn als Mazda.

Benzine of diesel

Mazda levert een benzineversie en twee dieselmotoren in de CX-5, allen viercilinders. De 2,0-liter benzinemotor levert 165 pk vermogen en 210 Nm trekkracht. De 2,2-liter dieselmotor heeft het merk in twee varianten: een met 150 pk en 380 Nm, de ander levert 175 pk en 420 Nm. Deze laatste versie is er alleen als vierwielaandrijver met automaat, beide andere motoren hebben standaard voorwielaandrijving in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak. De automaat is optioneel.

Touchscreen

Volgens Mazda behoort het interieur van de CX-5 tot de ruimste in zijn klasse. De bagageruimte heeft een inhoud van 500 liter. Het dashboard wordt gedomineerd door een groot, bovenop geplaatst touchscreen. Daarmee kunnen de inzittenden onder meer het navigatiesysteem (afkomstig van TomTom) bedienen. Het muldimediasysteem kan via Bluetooth of USB verbinding maken met apparaten van de inzittenden.

Facelift Mazda CX-5

Al na iets meer dan drie jaar heeft Mazda begin 2015 de facelift van de CX-5 gepresenteerd. Het model is herkenbaar aan een nieuw ontworpen grille, die nu beschikt over meer opvallende (want glimmende), horizontaal geplaatste lamellen. De koplampen hebben led-verlichting gekregen. Motorisch bleef alles grotendeels bij het oude.

Mazda CX-5 occasions

Wie op zoek is naar een tweedehands SUV heeft de laatste jaren het aanbod enorm zien groeien. Vrijwel alle grote Europese en Aziatische merken hebben dergelijke modellen in het programma. De Mazda CX-5 is pas enkele jaren op de markt, maar het succes van dit segment is ook aan het Japanse merk niet voorbij gegaan,. Daarom is op Marktplaats inmiddels een ruime keuze aan Mazda CX-5 occasions ontstaan.