Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Porsche Macan Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Porsche Macan

Wil je een Porsche occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Porsche modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

Met de nieuwe Macan, die eind 2013 werd geïntroduceerd, wil Porsche een SUV vestigen in de hogere middenklasse, om te concurreren met auto's als de Audi Q5 en de BMW X3. Qua formaat komt de Porsche Macan onder de Porsche Cayenne terecht. De Macan, wat Indonesisch is voor “tijger”, had oorspronkelijk de naam “Cajun”, een samentrekking van de woorden “Cayenne” en “junior”.

Prestaties

De Macan is voor een deel gebouwd op hetzelfde platform als de Audi Q5, en kenmerkt zich door dynamiek, flexibiliteit en kracht. De in Leipzig geproduceerde SUV wordt geleverd met verschillende motoren, die allemaal beschikken over een PDK-zeventrapstransmissie. De Porsche Macan Turbo heeft een 3,6-liter V6 biturbomotor, met 400 pk en een topsnelheid van 266 km/u. De Macan S Diesel volstaat met een 3.0-liter turbodieselmotor, levert 258 pk, en bereikt 230 km/u. Terwijl de Macan S een 3.0-liter biturbomotor heeft, goed is voor 340 pk en een top kan bereiken van 254 km/h. De dieselversie is, zoals te verwachten, het meest zuinig, met gemiddeld 6,2 liter verbruik per 100 km. Tegen een meerprijs kan de Macan uitgerust worden met luchtvering en een adaptief chassis.

Interieur

De Porsche Macan biedt ruimte aan maximaal vijf personen, en dan blijft er ook nog plaats in de kofferbak voor bagage of een golftas. Met zijn 500 liter is de bagageruimte niet de grootste in zijn klasse. Dit geldt ook voor de beenruimte achterin. De stoelen achterin kunnen wel eenvoudig neergeklapt worden, en alle uitvoeringen hebben een elektrisch openende achterklep.

Rijeigenschappen

De Porsche Macan combineert het beste van twee werelden. Hij rijdt erg sportief, met een geweldige wegligging en rijgedrag. Alle uitvoeringen beschikken over een speciale “sport”-knop, waarmee de Macan scherper schakelt, stuurt, en accelereert. Tegelijkertijd rijdt de auto comfortabel, met een stille motor en een soepele schakelbak.

Prijs en concurrentie

Porsche heeft zelf aangegeven de Mercedes-Benz GLK-Klasse, de BMW X3, en de Range Rover Evoque als grote concurrenten te zien, al zijn deze wel voor een wat lagere prijs te verkrijgen. De voordeligste Macan – de S Diesel – kost al een slordige 75.000 euro. Hier krijgt u dan wel weer een heerlijk rijdende auto voor terug. En daarnaast kunt u natuurlijk altijd wachten op voordeliger aangeboden Macan occasions.