Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Dodge Ram Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Dodge RAM

Als je op zoek bent naar een pick-up occasion is de kans groot dat je de Dodge RAM voorbij ziet komen. De van oorsprong Amerikaanse trucks worden sinds 1981 en al vier RAM-generaties lang geproduceerd. Vanaf 2011 mogen we ze overigens gewoon RAM Trucks noemen. Deze pick-uptruck bewijst niet alleen dat alles in Amerika groter is, hij is ook sneller en krachtiger dan menig concurrent. Ondanks zijn forse uiterlijk en de enorme laadruimte scheur je met het 395 pk vermogen van een V8-motor over de weg. Het is dan ook niet voor niets dat de pick-uptruck al vijf keer tot Truck van het Jaar is verkozen. Zijn comfortabele, praktische karakter maakt hem zeer aantrekkelijk voor ondernemers. Zuinig is hij niet per se, maar een gunstige fiscale regeling (vooral bij een grijs kenteken) compenseert dat weer een beetje. Concurrenten van de RAM pick-uptruck zijn de Chevrolet Silverado, de Ford F-Serie en de Toyota Tundra.

Veiligheid

In 2019 kwam er een hele nieuw ontworpen RAM 1500 op de markt. Dit model is getest door de Amerikaanse IISH (Insurance Institute for Highway Safety) en presteerde goed in alle zes reguliere botsproeven. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het vorige model, dat in een aantal tests slechts middelmatig presteerde. Vooral het dak en de cabine aan de passagierskant bleken toen zwakke plekken. Voor een betere veiligheid zijn de RAM pick-uptrucks, afhankelijk van de uitvoering en het gekozen pakket, uit te rusten met onder andere:

  • Full-Speed Forward Collision Warning Plus: geeft signalen af bij frontaal botsgevaar
  • Dodehoeksensoren, rijbaanassistentie en parkeersensoren
  • Hill Hold Control: houd de handrem automatisch vast op een helling

Kenmerken

Met elke generatie verschenen er nieuwe, verbeterde designs en krachtigere motoren. De Dodge RAM is een echt werkpaard en inmiddels verkrijgbaar in de volgende modellen: 1500, 2500, 3500, 4500 en 5500. Hoe hoger het getal, hoe groter het draagvermogen. Welk model voor jou geschikt is, hangt af van zijn gebruiksbestemming. De Dodge RAM 1500 is de bekendste en werd in 2019 compleet vernieuwd, net als de Dodge RAM 2500.

  • Motoren zijn verkrijgbaar met vermogens van 125 pk (in de eerste generatie) tot wel 500 pk (in de latere generaties)
  • Veruit de meeste RAM pick-ups rijden op benzine of LPG, maar je zult ook diesels tegenkomen
  • Er zijn diverse lay-outs beschikbaar, zoals de Regular, Quad, Crew, Mega en Dually, die verschillen in aantal zitplaatsen en laadbakafmetingen

Doet een bestelwagen je meer? Tot 2003 produceerde Dodge ook commerciële bestelwagens: de Dodge RAM Van.

Comfort

De Dodge RAM is ontzettend veelzijdig. Zowel de laadbak als de zitplaatsen zijn extreem ruim en ook aan opbergruimte is geen gebrek. Het enige nadeel dat wij ons kunnen bedenken is dat je weleens een parkeerplaats zult moeten laten schieten. Ondanks de soms zware motoren die erin zitten doet de RAM het goed als rustige rijder. De pick-up is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals de Sport, Laramie, Longhorn en Limited. Een paar fijne uitrustingsopties voor meer gebruiksgemak zijn:

Voor een verfijnde inrichting hoef je niet in een Dodge RAM te stappen. Als stevige, praktische bedrijfswagen is hij echter uitermate geschikt, zeker als er veel vervoerd of regelmatig een lading getrokken moet worden.