Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Type advertentie

Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Actieradius (min.)
Aantal stoelen
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Leeggewicht (max.)
Wegenbelasting (max.)
Sorteer op

Auto's Te Koop

Informatie

Tweedehands autos

Ben je op zoek naar je volgende of misschien zelfs allereerste auto? Dat is een leuke zoektocht, maar ook best spannend. Want waar let je op? Hoe ziet jouw toekomstige reisgenoot eruit en welke eigenschappen heeft hij? Wij helpen je navigeren door deze jungle van onverwoestbare Toyota’s, zuinige Fiat Panda’s en gezinsvriendelijke Škoda Octavia’s.

​Ga jij voor een occasion?

Allereerst: wil je een tweedehands auto kopen, of ga je voor een gloednieuwe? Het voornaamste voordeel van een occasion is de lagere aanschafprijs, waardoor je een luxere auto scoort voor hetzelfde geld. Daarnaast kom je modellen tegen die vandaag de dag niet meer geproduceerd worden. Een nadeel is dat je nooit helemaal zeker weet wat de status van de auto precies is, en je hebt niet altijd het voordeel van garantie. Bij een nieuwe auto profiteer je van de fabrieksgarantie, en je kunt daarnaast zelf details als kleur en uitrusting bepalen. Daar hangt wel een prijskaartje aan, want naast de aanschafprijs zijn ook de verzekeringspremie en afschrijvingskosten hoger. Natuurlijk kun je ook een nieuwe of tweedehands auto leasen. Houd er in dat geval rekening mee dat je weliswaar een eenmalige grote uitgave bespaart, maar onderaan de streep meer kosten kunt optellen.

Op zoek naar jouw perfecte auto

De perfecte auto ziet er voor iedereen anders uit. Waar de één op zoek is naar een stoere SUV en het niet erg vindt om een keer extra te tanken, wil de ander een goedkope, zuinige tweedehands auto die geschikt is voor kampeervakanties. Aspecten om over na te denken zijn allereerst natuurlijk het budget, maar ook het formaat, verbruik en de veiligheid. Welke modellen vind je mooi? Heb je genoeg aan drie stoelen of wil je er juist zes? Wat voor transmissie heeft je voorkeur? Of je nu voor een sportieve coupé, een lage stationwagon of een flexibele hatchback wilt gaan, Marktplaats heeft ‘t. Een afweging die ook gemaakt moet worden, is die tussen privéverkoper of dealer. Bij een dealer betaal je doorgaans iets meer, maar heb je mogelijk wel een BOVAG-garantie van zes maanden. Heb je hulp nodig bij het kiezen? Onze slimme AutoAssistent staat je bij in je zoek- en aankoopproces.

Zo sluit je de deal

Gevonden wat je zoekt? Zet je kritische pet op voor een beoordelingsronde en zorg dat je niets mist met onze uitgebreide checklist. Naast de looks van het exterieur, het interieur en de onderkant van de auto, kun je ook als leek informatie halen van onder de motorkap. Dan is het zover: tijd voor een ritje. Is het wat je ervan verwacht had? Zorg dat je je van tevoren verdiept in de prijzen van vergelijkbare auto’s van hetzelfde model en bouwjaar, en met een vergelijkbare motor, kilometerstand en uitrusting. Door de eigenaar naar het onderhoudsboekje te vragen, kun je de echtheid van de kilometerstand achterhalen en kijken of de auto zijn onderhoudsbeurten heeft gehad. Ga je over tot aankoop? Leg zo veel mogelijk vast in een koopovereenkomst, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Goed verzekerd de weg op

Officieel is het pas echt jouw auto als het kentekenbewijs op jouw naam staat. Vanaf dat moment moet (en wil) je ook minstens een WA-verzekering afgesloten hebben. Houd jij het bij de verplichte WA, of kies je toch voor casco of allrisk? Met alle puntjes op de i ben je eindelijk klaar om de weg op te gaan. Je hebt een auto gekocht, gefeliciteerd!

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

In het algemeen geldt: hoe minder, hoe beter. Als vuistregel kun je echter nemen dat 24.000 kilometer per jaar een gemiddeld aantal is. Een kilometerstand zegt echter nog niet alles over de staat van een auto. Het is namelijk ook erg belangrijk hoe er met de auto gereden is en of de auto goed is onderhouden.
Toyota's scoren hoog in betrouwbaarheidstesten en zijn een goede keuze als tweedehands auto.
De Toyota Corolla en de Honda Civic staan erom bekend dat ze lang meegaan.
Uit een Brits onderzoek blijkt dat de Infiniti Luxe 35h en de BMW 4-serie Cabriolet Sport Prof 420d het snelst hun waarde verliezen.
Ja, het kopen van een tweedehands auto is financieel verstandig. Een nieuwe auto verliest immers direct na de koop een flink deel van zijn waarde.
Ja, je kunt de inruilwaarde van je auto die je hebt gekocht op persoonlijke contractaankoop gebruiken om een nieuwe auto te kopen.
Als je je auto wilt inruilen kun je het best naar een gereputeerde autodealer gaan.
Ja, de meeste autodealers bieden de mogelijkheid om een deel van de aankoopsom van een tweedehands auto te betalen met een oud voertuig.
Ja, sommige kredietverstrekkers bieden de mogelijkheid om een lening over te zetten van je huidige auto naar een nieuwe.